Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chrissy van Kersvers: ‘We staan hier maar zes weken per jaar’

Door Sophie van den Boogaard 14 juni 2019

Alle kersen komen van haar eigen bomen in Beuningen. Chrissy Lejeune (31) en haar beste vriend Gert-Jan hebben samen de kersenkraam ‘Kersvers’ aan de Daalseweg. “We zijn er alleen in het seizoen, en onze kersen worden dan elke dag vers geplukt,” vertelt ze. 

Elke ochtend vers geplukt

Het kersenseizoen is maar kort, vertelt Chrissy. “We staan in totaal zes weken met onze kersenkraam op de Daalseweg, naast de bloemenkraam. Als het warm is gaat het harder met de kersenproductie, dus we weten van te voren nooit precies hoe het zal lopen. Gert-Jan plukt elke ochtend de kersen vers van onze bomen in Beuningen en ik sta elke dag in de kraam, 7 dagen per week,” vertelt ze.

Foto: indebuurt Nijmegen

1000 kersenbomen

Chrissy en Gert-Jan hebben in Beuningen een stuk grond gepacht, en hier zelf 1000 kersenbomen geplant. “Vijf jaar geleden zaten we lekker op het terras met een drankje, en toen vroeg Gert-Jan of het mij leuk leek om samen met hem kersen te verbouwen. Ik was meteen enthousiast! Ik heb ook een eigen sapjes-bedrijf, dus bezig zijn met mensen, fruit en natuur ligt mij goed.”

De kraam aan de Daalseweg. Foto: indebuurt Nijmegen

Nijmegen Oost

De kersenkraam staat op de Daalseweg, pal naast de bloemenkiosk bij de begraafplaats. “Ik vind dit toch wel de leukste wijk van Nijmegen. We zijn erg blij dat wij de kans hebben gekregen om op deze fantastische plek te mogen staan. Samen met de mensen van de bloemenkiosk is het hier iedere dag weer een feestje! Ik denk dat we in Nijmegen Oost ook wel het juiste publiek treffen. Mensen zijn enthousiast en komen vaak terug. Als je hier een paar weken staat dan krijg je echt leuk contact, je komt steeds meer te weten.”

Foto: indebuurt Nijmegen

Achter je oren

Kersen zijn natuurlijk heerlijk om te eten, maar je kunt er nog veel meer mee vertelt Chrissy. “Het is een supermooi seizoensproduct en het komt ook nog eens uit Nederland. Sterker nog, onze kersen komen hier uit Beuningen! Het is dus een hyperlokaal product. Van onze kersen kun je jam maken, je kunt er roomijs en slagroom mee opleuken, je kunt het gebruiken in een lekkere stoof, of je doet ze achter je oren, haha!”

Kersvers vind je aan de Daalseweg ter hoogte van de begraafplaats en het speeltuintje, tot en met 18 juli 2019.

Wauw! Deze stadsboerderij van ruim een miljoen staat pas net te koop

Soms zie je van die huizen voorbij komen waarvan je denkt: als ik toch een miljoen in mijn nachtkast...
Waalkade Nijmegen

Fingers crossed: de nieuwe Waalkade móét af zijn vòòr de Vierdaagse

Aan de Waalkade in Nijmegen wordt druk gewerkt. Overal rijden graafmachines en doen sterke mannen hu...

adv.