Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Komt ‘ie wel of niet: het mysterie achter de Nijmeegse JEU de boulesbar

Door Babs Bingen 14 januari 2020

Ben jij al bekend met het fenomeen JEU de boulesbar? Het is een bar waar het ouderwetse spel petanque in een nieuw hip jasje werd gehesen. In Utrecht zit er al één en binnenkort opent er ook één in Arnhem. Op de website van de bar zien we ineens bij locaties ook Nijmegen staan. Huh?!

‘Locatie Nijmegen: more info soon‘, lezen we op de website van JEU. Hoe leuk zou het zijn als we met onze dates of familieuitjes ook iets anders kunnen doen dan naar de poolhal, de bowlingbaan of het dartcafé te gaan? Tijd om uit te zoeken of de bar ook naar Nijmegen komt.

JEU heeft nog geen locatie

Een woordvoerder van de organisatie helpt ons jammer genoeg meteen uit onze jeu-de-boulesdromen. Ze zijn namelijk al meer dan een jaar op zoek naar een locatie in Nijmegen. “We willen heel graag in Nijmegen een vestiging openen. Daarom zijn we er ook al zo lang mee bezig. We hebben al verschillende panden bezocht maar de juiste plek is nog steeds niet gevonden.”

800 vierkante meter

Het is moeilijk om een goede plek te vinden, omdat JEU aardig wat ruimte nodig heeft. “We zoeken een ruimte van zo’n 800 vierkante meter. Er moeten namelijk minimaal acht banen in passen. De meeste ruimtes hebben niet genoeg volume”, aldus de woordvoerder.

Nog even geduld

Maar als het aan JEU ligt, komt er zeker wél een boulesbar in Nijmegen. De vraag is alleen nog even wanneer. We moeten dus nog even geduld hebben met het inplannen van avonden vol ballen, bier en bites. Mocht hierover meer bekend worden, dan laten we je dat natuurlijk meteen weten.

Heb je een tip voor een goede locatie? Laat het JEU dan even door een mail te sturen naar [email protected].

Lees ook:

Nijmegen is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak in de benedenstad, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan j...
Bierhoeder

Billy zoekt nieuwe Bierhoeder voor zijn speciaalbierenzaak in Nijmegen

Ondernemende bierliefhebber opgelet! Billy Engels, eigenaar van speciaalbierenzaak De Bierhoeder in ...

Eigen zaak starten? Deze winkelpanden hartje Nijmegen staan te huur

Er komen heel veel leuke winkels en restaurants bij in Nijmegen, maar helaas gaan er ook regelmatig ...

adv.