Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mirjam geeft slaapadvies: ‘Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten, dat maakt mijn werk zo leuk’

Aangeboden door totaalBED Nijmegen 17 september 2020

De gemiddelde mens brengt een derde van zijn leven in dromenland door. Een goed bed vinden is dus geen overbodige luxe, weet ook Mirjam Evenboer (49), filiaalmanager bij totaalBED. “Mensen beseffen vaak bij het uitzoeken van hun tweede bed hoe belangrijk een goed matras is.”

Een twintiger komt totaalBED binnenlopen voor een studentenbed, een ouder echtpaar is op zoek naar een matras dat helpt tegen rugklachten. Wie er ook door de deur komt, ieders persoonlijke wensen worden door het team eerst onder de loep genomen. “totaalBED is toegankelijk voor iedereen,” zegt Mirjam. “In elke fase van je leven. Dat is fijn, want we hoeven nooit iemand zonder opties naar huis te sturen.”

‘Hoe je slaapt heeft zoveel invloed op de rest van je dag’

Iedereen een passend advies

“Mensen hebben vaak nog geen idee waar ze naar op zoek zijn als ze binnenkomen. Of het een ledikant of een boxspring moet worden bijvoorbeeld. Maar dat maakt mijn werk juist zo leuk, dat uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten. We gaan in gesprek en stellen vragen, hoe slaap je, welke klachten heb je, waar slaap je nu op, wat is je budget? Dan is het vrij snel duidelijk wat het beste past.”

Want dat er bij een bed uitzoeken meer komt kijken dan de kleur, de maat en het comfort van het matras wordt nog wel eens onderschat, volgens Mirjam. “Je neemt je bed de hele dag mee. Want hoe je slaapt heeft zoveel invloed op de rest van je dag. Iedereen heeft zijn eigen postuur, eigen wensen en klachten. Mensen beseffen vaak bij het uitzoeken van hun tweede bed hoe belangrijk het is dat het past bij hun situatie.”

Tekst gaat verder onder de foto.

totaalbed
Foto | indebuurt

Heel persoonlijk

Je slaapritme, hoe uitgerust je overdag bent, hoe lekker je in je vel zit; al die dingen zijn dus onlosmakelijk verbonden. “Gesprekken met klanten gaan daarom vaak maar voor dertig procent over een bed, en voor zeventig procent over het leven,” vertelt Mirjam. “Mensen vertellen over hun werk in de zorg, over hun relatie, over vakanties. De redenen waarom mensen niet goed slapen of lichamelijke klachten hebben zijn heel persoonlijk. Als iemand dan na het gesprek opgelucht naar huis gaat of overtuigd ‘ja’ kan zeggen tegen een nieuw bed, dan is het voor mij rond. Dat mensen zich zo openstellen maakt dat ik echt elke dag met plezier naar mijn werk ga.”

Familiebedrijf

totaalBED is een familiebedrijf van vier broers, opgericht in 1998. “Dat familiaire,” zegt Mirjam, “maakt het zo’n fijn bedrijf om voor te werken. Respect en samenwerken wordt hier heel hoog gehouden. Je werkt niet als individu, maar als team, welke functie je ook hebt.”

Inmiddels heeft totaalBED 21 filialen verspreid over heel Nederland. Eind november wordt er een nieuw filiaal geopend in Duiven. Maar hoe groot de beddenspecialist ook wordt, de essentie blijft volgens Mirjam het persoonlijk contact. En doordat vier broers met allemaal hun eigen kwaliteiten en onuitputtelijk enthousiasme het bedrijf runnen, werkt dat door op alle medewerkers. “Zelf staan de broers ook regelmatig op verschillende locaties op de werkvloer. En dan zijn ze gewoon onderdeel van het team. Als je hen de hele dag ziet sjouwen en zwoegen, dan inspireert dat natuurlijk enorm.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door totaalBED Nijmegen. Meer over totaalBED Nijmegen ontdekken?

totaalBED Nijmegen woonwinkels

Geopend10:00 - 18:00

Wijchenseweg 166, Nijmegen

Bekijk meer:woonwinkels

Lees ook:

Zevenheuvelenloop in Nijmegen

Het kan toch: zo komt de Zevenheuvelenloop in Nijmegen eruit te zien

De Zevenheuvelenloop in Nijmegen gaat door! Met aanpassingen, uiteraard. Hier lees je hoe het evenem...
terrassen aan het water in Nijmegen

Vakantiegevoel in september: 7 x terrassen aan het water in Nijmegen

Waar kun je beter verkoeling zoeken dan op een lekker terras aan of  bij het water? Gelukkig heeft N...
speelkleed

Laatste kans: win een speelkleed met de binnenstad van Nijmegen erop

Wij houden van Nijmegen! Van de benedenstad, de Waalkade, de Grote Markt, de Lange Hezelstraat en al...

adv.