Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit restaurant is na 25 jaar permanent weg uit Nijmegen

Door Babs Bingen 15 september 2020

De Nijmeegse horeca is constant in beweging. Helaas moeten we soms afscheid nemen van zaken die we al heel lang kennen. Zoals dit restaurant, dat op 1 september na vijfentwintig jaar permanent de deuren sloot.

Het gaat om Eetlokaal Koks, aan de Graafseweg. Eigenaresse Marij Derks startte Eetlokaal Koks vijfentwintig jaar geleden en vertelt dat ze nu met pensioen gaat. Ze kijkt terug op een mooie tijd. “Ik heb er een supermooie tijd gehad. Bottendaal is een leuke buurt, ik heb er altijd fijn gewerkt,” vertelt ze.

Corona versnelde het proces

Dat betekent niet dat Marij momenteel stilzit. Na veertig jaar in Nijmegen gewoond te hebben, woont de onderneemster nu in Venray. Daar kocht ze in 2018 een groot pand, dat ze volledig verbouwde tot bed & breakfast. Marij: “Ik dacht in eerste instantie dat ik de twee zaken wel met elkaar kon combineren, maar dat is niet het geval. Daarom besloot ik met Koks te stoppen. Het runnen van de B&B zie ik als een hobby.” De coronacrisis is niet de oorzaak van de sluiting, maar maakte de keuze voor Marij wel makkelijker. Marij: “Het heeft mijn beslissing versneld.”

Nijmeegse gasten in Venray

Marij ziet sommige vaste gasten van Koks nog steeds, maar dan in haar nieuwe zaak. Marij: “Sommige oude gasten van Koks komen nu gewoon naar Venray. Het is een mooie fietsroute hier naartoe. Mooi om te zien dat ze ons hier ook weten te vinden.”

Dit komt ervoor terug

Marij heeft Kok verkocht. De nieuwe eigenaren zijn druk aan het klussen om zich het pand helemaal eigen te maken. De naam van de nieuwe zaak: Frappant. Ook zo nieuwsgierig naar wat we van deze nieuwe horecazaak kunnen verwachten? Binnenkort kom je er meer over te weten op indebuurt! Wil je graag de eerste zijn, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dat kan hier.

Lees ook:

Vlees en Co

Vleesliefhebbers opgelet: deze nieuwe zaak opent in de van Welderenstraat

Ook al leven we door corona in onzekere tijden, toch zijn er ondernemers die het aandurven om een ni...
Vief Nijmegen

Proeven van de wereldkeuken: deze zaak is nieuw aan de Waalkade

Sinds kort fleuren appelgroene dekentjes de reeks terrassen aan de Waalkade op. Ze horen bij een glo...

Hoe Proefdruk in Nijmegen bekend werd in heel Nederland: ‘Mensen willen het niet missen’

Een gigantische fabriekshal van de Nijmeegse Papierfabriek is gedurende twee maanden het grootste po...

adv.