Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze gezellige nieuwe kroeg zit nu in het oude pand van Café Heideroosje

Door Babs Bingen 20 januari 2020

In het oude pand van Café Heideroosje zit een nieuwe kroeg. Een jaar lang stond het gebouw leeg. Tijd voor een nieuwe start! De nieuwe eigenaar is Simon van Pluuren en runt er nu Café Ons Thuis.

Buurtcafé

In januari 2019 werd bekend dat Café Heideroosje op last van de gemeente definitief moest sluiten. Na een politie-inval bleek namelijk dat er binnenin de stamkroeg van de harde kern van N.E.C. drugs werd gedeald. Tot zo’n drie weken geleden stond het pand leeg. Simon van Pluuren kocht, toen nog woonachtig in Oss, het pand en startte er zijn eerste eigen kroeg. Tijd voor een nieuwe start! Ons Thuis is daarmee het nieuwe buurtcafé van de Nijmeegse wijk Hatertse Hei.

Van Oss naar Nijmegen

Niet alleen stond het hebben van een eigen zaak al langer op Simons verlanglijstje, ook een verhuizing naar Nijmegen was al een lang gekoesterde wens. Simon: “Toen ik mijn baan verloor, ontstond het juiste moment om naar Nijmegen te verhuizen. Dit pand was perfect: een mooie locatie, een fijne wijk en een mooi huis bij de zaak. Ik heb zelf lang op hoog niveau gebiljart. Over het hebben van een eigen kroeg waar je ook kan biljarten, heb ik altijd gedroomd.”

Bier en biljart

Het nieuwe café is nu zo’n drie weken open. Ons Thuis is geen feestcafé, maar een fijne plek waar rustig een lekker biertje drinken en potje kan biljarten. Simon: “We serveren een goede kop koffie, een uitgebreid assortiment aan speciaalbieren en er is hier nu een ruime keuze uit single malt whiskey’s. Ook houden we proeverijen en spelletjesavonden. Wat helemaal nieuw is: je kunt hier óók eten bestellen. We wachten nog even op onze nieuwe koeling, maar binnenkort serveren we ook uitgebreide borrelplanken en borrelhappen zoals nacho’s.”

Lees ook:

Komt ‘ie wel of niet: het mysterie achter de Nijmeegse JEU de boulesbar

Ben jij al bekend met het fenomeen JEU de boulesbar? Het is een bar waar het ouderwetse spel petanqu...

Billy zoekt nieuwe Bierhoeder voor zijn speciaalbierenzaak in Nijmegen

Nieuwe hotspot: Ultimo Restaurant & Wijnbar is open en ziet er waanzinnig uit

adv.