Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze gave nieuwe Nijmeegse zaak is een slijterij en tattoo shop in één

Door Eveline de Boer 10 november 2019

Mickel van Nozems 6511, je weet wel; de barbier op de Nieuwe Markt waar we eerder over schreven, heeft een nieuwe zaak! Na jaren barbier te zijn is het nu tijd om zijn ene passie met zijn andere te combineren. Samen met tattoo-artist Rik Plag heeft hij Schavuit & Co opgezet.

Het idee ontstond doordat er bij Mickel artrose werd geconstateerd. Mickel: “Ik merkte dat ik last kreeg van mijn armen en dat ik niet meer fulltime kon knippen. Toen ik bij Rik in de stoel lag voor een tattoo, ontstond het idee voor een nieuwe zaak. Hij tatoeëerde toen nog bij Dutch Harbour in Nijmegen en was er ook wel aan toe om iets voor zichzelf te beginnen.”

Mickel knipt nog zo lang het gaat

Gelukkig hoeven we Mickel nog niet te missen als barbier.  In de ochtend knipt hij zijn klanten nog graag aan de Nieuwe Markt. Dat blijft hij doen, zo lang het nog gaat. ‘S middags verplaatst hij zich dan naar de andere kant van het pand om een ruim assortiment aan dranken te verkopen. De panden van zijn zaken zijn namelijk aan elkaar verbonden.

‘Authenticiteit komt met de tijd’

De naam verraadt nog weinig, maar zodra je het pand binnen loopt snap je meteen wat je aan de nieuwe zaak hebt. Bij binnenkomst zien we een grote hoeveelheid uitgestalde flessen whiskey, rum, jenever, gin en ga zo maar door. Deze mooie collectie dranken in combinatie met de gemoedelijke sfeer zorgen ervoor dat je je gauw welkom voelt. Volgens Mickel is de zaak nog lang niet af, hij betwijfelt of het ooit echt af gaat zijn: ”De authenticiteit komt met de tijd, de verf op de muren is pas nét droog. Op dit moment moet ik nog even wennen, het voelt net alsof ik nog in de winkel van een ander sta, maar dat komt wel.”

Schavuit

Mickel ziet de nieuwe zaak uitgroeien tot een heus ‘smakenparadijs’, waarin smaken van mooie producten centraal staan. Naast de drank vinden we nu bijvoorbeeld al koffie in zijn zaak. Op den duur komt er ook een assortiment lokale chocolade zoals bonbons bij. Over zijn brede drank-assortiment, zegt de eigenaar: ”Ik verkoop bijvoorbeeld whiskey, rum en jenever. Dat zijn klassieke dranksoorten die misschien niet swingend en sexy lijken, maar nu wel weer meer aandacht verdienen.”

& Co?

Mickel vormt het deel Schavuit. Maar wie is & Co? Tattoo artist Rik heeft een onderdeel van het pand met daarin een mooie tattoo shop: Heart of Gold. Naast tatoeëren is hij ook verantwoordelijk voor een groot deel van de kunst aan de muur van pand. Ook heeft hij er een tweetal rekjes zelf ontworpen t-shirts en truien hangen. Daarnaast staat & Co voor iedereen die Mickel en Rik helpt. Zoals Mickel’s vriendin, de leveranciers van de mooie producten en alle andere betrokkenen.

Ben jij net zo benieuwd als wij toen we hoorden over deze zaak? De beste manier om de goede sfeer te proeven is om er even langs te gaan, de zaak is namelijk al geopend!


Meer over Schavuit & Co ontdekken?

Schavuit & Co

Gesloten13:30 - 20:00

Bottelstraat 1, Nijmegen

Lees ook:

JDY wordt ONLY verbouwing Nijmegen

Verandering in de Nijmeegse binnenstad: de JDY is weg

Wie regelmatig door de stad loopt, is het misschien al opgevallen: kledingwinkel JDY is weg. Huh?! D...
coffeelab nijmegen

Zó komt de nieuwste hippe koffiezaak in Nijmegen er (ongeveer) uit te zien

Wie regelmatig een dagje naar Den Bosch of Eindhoven gaat, is er al vast bekend mee: de horecazaak C...

Roman van Barbershop Four Brothers: ‘Naar de kapper gaan is hier een complete beleving’

Drie jaar geleden opende Roman Zemar (32) Barbershop Four Brothers in de Stikke Hezelstraat. In deze...

adv.