Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze bekende Nijmeegse zaak verhuist naar het oude pand van FeestXpert

Door Babs Bingen 10 oktober 2019

Al sinds de Nijmeegse feestwinkel FeestXpert er na de carnaval van 2019 mee ophield, staat het grote pand aan de Hertogstraat leeg. Daar komt nu een einde aan! Speelgoedwinkel de Regenboog verhuist er naartoe.

Het gaat om de speelgoedzaak De Regenboog, die we nu in de Van Welderenstraat vinden. Al meer dan 30 jaar weten veel klanten de mooie speciaalzaak te vinden. Met zo’n 110 vierkante meter en een zeer uitgebreid assortiment aan speelgoed, staat de zaak nu ‘propvol’, vertelt eigenaresse Ingeborg Makkinje ons.

De Regenboog verhuist naar groter pand

Een samenwerking met Mark Ligtenberg van speelgoedzaak Planet Happy uit Driebergen, maakt het mogelijk dat de Regenboog nu flink kan uitbreiden. “We gaan naar een ruimte van zo’n 450 vierkante meter. Dat geeft zo veel mogelijkheden om de beleving van de kinderen echt centraal te laten staan. Er komen veel speelhoekjes en ons assortiment wordt uitgebreid. Daarnaast is er straks voldoende ruimte om met de kinderwagen door de winkel te gaan,” vertelt Ingeborg lachend.

Het pand waar feestwinkel FeestXpert zat, staat al even leeg.(Foto: indebuurt Nijmegen)

Het team van de Regenboog verhuist mee

De samenwerking met Planet Happy betekent niet dat de naam van de zaak verandert. Ook verhuist het hele team gewoon mee. Net als de vertrouwde merken die de zaak nu ook al verkoopt. Er worden met name nieuwe merken aan toegevoegd. Ingeborg: “Nergens in de stad kun je meer terecht voor bijvoorbeeld Playmobil. Ook wij hebben het nooit verkocht. In de grote nieuwe zaak gaan we ook dat verkopen.”

Met oog op de toekomst

Ingeborg is de samenwerking ook aangegaan met het oog op de toekomst. De eigenaresse is nu 69 jaar. Wanneer het tijd is, kan ze met een gerust hart met pensioen en weet ze zeker dat de Regenboog met Mark en haar vertrouwde team in goede handen is.

Wanneer gaat de nieuwe Regenboog open?

Op dit moment wordt er flink geklust in het nieuwe pand van de Regenboog. Tot de opening zijn er leuke verhuiskortingen in de huidige winkel in de Van Welderenstraat. De streefdatum voor de opening in het nieuwe pand is zaterdag 9 november. Ingeborg kan in ieder geval niet meer wachten: “Ik kijk er enorm naar uit, het wordt een prachtige zaak!”

Eerder vertelde Ingeborg ons alles over haar zaak:

regenboog

Kinderen zijn de grootste passie van Ingeborg van Speelgoedwinkel De Regenboog

Wanneer je Speelgoedwinkel De Regenboog binnenstapt, waan je je werkelijk in een kinderparadijs. De ...

Lees ook:

Nijmegen krijgt een nieuwe moskee en zo komt’ie eruit te zien

De Eyup Sultan Moskee ligt nu nog aan de Nijmeegse Vondelstraat. Deze locatie is echter verouderd en...

Jammer: twee van de kleinste winkeltjes in het centrum worden gesloopt

Twee van de vijf groene sierlijke stadskiosken in het centrum van Nijmegen worden gesloopt. Dat hebb...

adv.