Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Proef de zoete zonden van The Little Cupcake Shop

Door Janneke van Bergen 17 mei 2017

In de wekelijkse rubriek De Koopman vertelt een Nijmeegse ondernemer over zijn of haar liefde voor een product. Aan Berry Lentjes uit Nijmegen de eer om het spits af te bijten. Het hart van deze mede-eigenaar van The Little Cupcakeshop gaat sneller kloppen van… juist. Heerlijke en vooral verse cupcakes!

In het über-schattige winkeltje aan Plein 1944 (vlakbij de Primark) in Nijmegen staan in een kleine vitrine verschillende cupcakejes tentoongesteld. Misschien is ‘cakejes’ niet het juiste woord, het zijn eerder klein kunstwerkjes die verleidelijk naar je lonken. Wie krijgt er bijvoorbeeld geen honger van een Twix of Oreo cupcake. Om maar niet over de stroopwafel cupcake te beginnen. Kiezen is gewoon moeilijk.

Cakejes op de badkamer

Berry vertelt dat hij en zijn vriendin Amy Tönjes 4 jaar geleden nog cupcakes bakten in hun Nijmeegse studentenwoning. “Gewoon in zo’n piepklein oventje. De cakejes stonden overal, zelfs op de badkamer.” Nadat het stel door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werd uitgenodigd om voor een open dag cakejes te bakken, ging het snel. “De vraag naar onze producten werd alsmaar groter, en we besloten van onze hobby ons beroep te maken. Met onze onderneming als resultaat.”

Vers gebakken cupcakes

cupcakes Nijmegen
Amy en Berry maken onder meer deze kunstwerkjes. (Foto: Hannah van Dijk)

Het geheim van het succes van The Little Cupcakeshop zit ‘m volgens Berry in de liefde voor het product zelf. “Alle cupcakes in deze vitrine zijn vers en vanochtend gebakken. En dat proef je gewoon.” De bestsellers zijn de Red Velvet cakejes. Nipt gevolgd door de cupcake Oreo en de cupcake gezouten karamel met pinda. Cakejes kosten 2 euro. Als je ‘m op hand eet op een servetje. Voor een schattig doosje om mee te nemen betaal je 50 eurocent. Wil je graag trakteren dan kan je kiezen voor de 6 cupcakejes voor 10 euro optie.

Berry en Amy proberen de ingrediënten zoveel mogelijk ‘lokaal’ in te kopen. “Ons fruit komt van de groentenboer naast de Bakker Bart. En meel halen we soms bij de Sint Annamolen.” De ondernemers leven niet alleen van de losse verkoop, maar leveren ook cupcakejes of taarten op bestelling. Bijvoorbeeld op bruiloften, VIP-avonden of baby-showers.”

Steeds meer mannen lopen binnen

In de loop van de tijd werd de Nijmeegse ondernemer alleen maar gekker op zijn product. “Weet je wat zo grappig is? Toen wij hier 3 jaar geleden begonnen, was 100 procent van onze klanten vrouw. Maar je ziet hier steeds meer mannen. Ik schat dat de verhouding nu 60 procent vrouwen en 40 procent mannen is. Wij maken ook niet-schattige cupcakes met hele krachtige smaken. De cupcake is in. Hij is vers, lekker en makkelijk vanaf de hand te eten.”

Berry ziet wekelijks tussen de 600 en 4000 cupcakes door zijn handen gaan. Misschien dan toch een beetje uitgegeten?? “Geloof het of niet, maar ik kan nog echt van een cupcake genieten.”


Meer over The Little Cupcake Shop ontdekken?

The Little Cupcake Shop speciaalzaken

Gesloten09:00 - 18:00

Plein 1944, Nijmegen

Bekijk meer:speciaalzaken

 

adv.