De Koopman van deze week: Inès van Cheffi’s Pastries

Door Sophie van den Boogaard 16 augustus 2017

Inès Cheffi zet een glazen stolp met daarin een aardbeientaart op tafel in haar gezellige huis in Neerbosch-Oost. Ze heeft een bloem in haar haar en rood gelakte nagels. Met haar bedrijfje Cheffi’s Pastries maakt ze taarten op aanvraag. “Ik denk bij het maken van mijn taarten vanuit smaak. Hoe vaak gebeurt het niet dat een bruidstaart er heerlijk uit ziet, dat ‘ie gortdroog bleek te zijn? Het oog wil ook wat natuurlijk, maar ik denk altijd: als de smaak goed is gaat de rest vanzelf.”

Van CMV naar Cheffi’s Pastries

Inès woont samen met haar man en haar zoontjes Luc (4) en Ben (1,5) in Nijmegen. Deze week bestaat haar bedrijf Cheffi’s Pastries precies een jaar. “Ik heb Cultureel Maatschappelijke Vorming gestudeerd, maar toen ik afstudeerde in 2009 was daar geen werk in te krijgen. Ik ben half Tunesisch en mijn moedertaal is Frans. Na mijn studie ben ik een tijd bij een vertaalbureau gaan werken. Ik wist dat ik uiteindelijk iets moest gaan doen waar mijn hart lag, waat ik echt gelukkig van zou worden. Toen besloot ik van mijn hobby mijn beroep te maken en ben ik Cheffi’s Pastries begonnen!”

Kruiden in de taart

Bij Cheffi’s Pastries kun je terecht voor bruidstaarten, maar ook voor workshops of sweettables op maat. Haar klanten vinden haar meestal via social media. “Als het om een bruidstaart gaat, vraag ik altijd eerst welke soort smaken ze sowieso willen proeven. Dan rijd ik erheen, praten we wat, proeven we samen en daarna ga ik aan de slag.” Een taart van Cheffi’s Pastries is nooit saai. “Ik probeer er altijd kruiden in te verwerken. In deze aardbeientaart zit bijvoorbeeld tijm. Ik probeer in mijn taarten ook altijd minder suiker te doen dan gebruikelijk. Niet om de calorieën laag te houden, maar om de andere smaken goed naar voren te laten komen.”

 

Cheffi's Pastry

 

Taart eet je samen

Inès groeide op in Tunesië, waar eten een heel andere rol speelt in de samenleving dan in Nederland. “In Tunesië is eten echt een sociaal ding, dat doe je samen, het is een moment. In Nederland lijken mensen meer te eten omdat ze energie nodig hebben. Ik ben in Nederland de taart-business in gegaan omdat ik het gevoel heb dat het eten van taart wél iets is waar mensen even bij stil staan. Dat doe je niet elke dag. Taart markeert een bijzonder moment, dat deel je met zijn allen. En ik probeer dan de goede taart te maken voor het goede moment.”

 

Persoonlijke taarten

De lekkerste taart die ze ooit maakte vindt ze haar Chaitaart. “Ik heb toen ook de chai zelfgemaakt. De basis was een velvetcake met kruiden. Daar heb ik toen botercrème met chai aan toegevoegd. Dan krijg je diepgang in je gebak.” De toekomstplannen van Inès? “Ik ben in onderhandeling om een keuken in gebruik te gaan nemen in een oud nonnenklooster in Nijmegen. Over een paar jaar hoop ik toch wel mijn eigen cakeatelier te hebben. Misschien neem ik uiteindelijk iemand in dienst om me te helpen. Maar ik zou er alleen voor kiezen om bijvoorbeeld 200 taarten per jaar te bakken als ik zeker weet dat ik dezelfde kwaliteit kan leveren als nu. Ik wil echt de tijd nemen voor mensen en een persoonlijke taart maken die past bij wie iemand is.”

 


Meer over Cheffi’s Pastries & Parties ontdekken?

Cheffi’s Pastries & Parties bakkers

Nu gesloten09:30 - 17:00

Symfoniestraat 89, Nijmegen

Bekijk meer:bakkers

 

 

adv.