Bram rijdt met zijn Klusbakfiets door Nijmegen: ‘Van lampje ophangen tot badkamer verbouwen’

(Eigen foto)

Een muurtje verven, een lampje ophangen of een ingewikkelde kast in elkaar zetten: bij sommigen is dat zo gepiept. Bij anderen blijven dit soort klussen lang liggen. De oplossing? Bram Sillessen (32) bellen! Met een gereedschapskist, verfkwast en boormachine in zijn bakfiets rijdt hij sinds kort door Nijmegen om bij mensen te klussen.

Grote bouwbedrijven hebben vaak geen tijd om met kleine klussen te helpen. Onhandig, als je twee linkerhanden hebt maar er wel nog een boel klussen in huis gedaan moeten worden. “En om het allemaal nog ingewikkelder te maken, heb je vaak voor elke klus andere vakmensen nodig”, vertelt Bram. “Om een muurtje te laten schilderen een schilder, om de heg te laten snoeien een hovenier en een lekkende kraan te repraren een loodgieter. Ik kan dat allemaal.”

Herken je de naam?

En wel vanuit de naam De Klusbakfiets. Komt die naam jou bekend voor? Dat kan. Aannemer Martijn Ebbingen startte het bedrijf een aantal jaar geleden in Zutphen. Hij moest regelmatig ‘nee’ verkopen als klanten met kleine klussen bij hem aanklopten. Zonde, vond hij. Dus bedacht hij dit concept.

Niet alleen Bram

Inmiddels zijn er landelijk zo’n tachtig klussers aan De Klusbakfiets gekoppeld. Bram zet nu een franchisevestiging op in de regio Nijmegen. “Ik zeg altijd tegen mezelf dat ik alles kan”, grapt Bram. “Dat is natuurlijk niet zo. Door dat grote klusnetwerk is er altijd wel iemand die je kan helpen als iets niet lukt. Daarnaast heeft Martijn een bouwbedrijf. Dat is het ideale vangnet.”

Van lekkende kraan naar nieuwe wc

Bram doet de klussen zelf of schakelt de juiste vakmensen voor je in. Daardoor is geen klus te klein of te groot. Hij merkt dat zijn klanten klusjes in huis vaak opsparen en hem dan een aantal uur inhuren. En soms komt van het een, het ander. “Laatst ging ik ergens een lekkende kraan repareren, toen bleek het tegelwerk ook een opknapbeurt te kunnen gebruiken. Uiteindelijk vertelde deze klant eigenlijk een nieuwe vloer en een nieuw toilet te willen. Samen maakten we een plan.”

Van zekerheid naar onzekerheid

Dat vindt de klusser zo leuk aan dit werk: mensen helpen. Hij gaf er niet voor niets zijn vaste baan voor op. “Ik zat voorheen in loondienst, dan heb je financiële stabiliteit. Nu is alles onzeker. Maar ik kies nu voor plezier in het werk in plaats van voor het geld. Mijn persoonlijke motto is ‘lekker leven’. Als je iets veel doet, dan is het werken. Dan kun je maar beter zorgen dat het leuk is. En dat is gelukt.”

‘Mensen voelen zich bezwaard om kennissen te vragen’

In november 2021 startte Bram met De Klusbakfiets in Nijmegen. Sindsdien helpt hij verschillende soorten mensen. “Denk aan mensen die op leeftijd zijn en en zelf niet meer kunnen klussen, mensen die er geen zin in hebben of mensen met twee linkerhanden.”

“Ook hielp ik laatst een jong stel dat een nieuwbouwhuis gekocht had. Na de oplevering van zoiets moet er stiekem nog best veel gebeuren. Als je dan onhandig bent, wordt het pittig. Veel mensen kennen wel een schoonvader of vriend die handig is, maar voelen zich dan bezwaard om die persoon steeds om hulp te vragen. Dan kan ik inspringen!”

Meer ondernemers:

 • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Nieuwe sportschool in oude Nijmeegse synagoge: zo ziet dat eruit”

Nieuwe sportschool in oude Nijmeegse synagoge: zo ziet dat eruit

freyheyt nijmegen
Ga naar “Betaald naar festivals en evenementen: met deze flexibele bijbaan kan het”

Betaald naar festivals en evenementen: met deze flexibele bijbaan kan het

Aangeboden door ProToGa Beveiliging

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Woondeken € 5,95”

Woondeken € 5,95

 • Action
 • Geldig t/m 28 maart 2023
Ga naar “Pattex montagetape € 2,29”

Pattex montagetape € 2,29

 • Action
 • Geldig t/m 28 maart 2023
Ga naar “Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39”

Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Loungeset – Antraciet € 199,00”

Loungeset – Antraciet € 199,00

 • Action
 • Geldig t/m 28 maart 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker bedrijfsrestaurant Nijmegen”

Medewerker bedrijfsrestaurant Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “De Wolfsberg Live: Danny Vera, 10cc & Sven Hammond”

De Wolfsberg Live: Danny Vera, 10cc & Sven Hammond

 • De Wolfsberg
 • 29 april 2023

Topper

Ga naar “Festival Trek”

Festival Trek

 • Van 10 mei t/m 10 sep
Ga naar “Zomerconcert – Nijmeegs Studentenorkest CMC”

Zomerconcert – Nijmeegs Studentenorkest CMC

 • 8 juni 2023
2-20221213-Nijmeegs-Studentenorkest-CMC-De-Notenkraker-287812-20221213-Nijmeegs-Studentenorkest-CMC-De-Notenkraker-28781
Ga naar “Record Store Day”

Record Store Day

 • 22 april 2023
Record Store DayRecord Store Day