Oktoberfest in Nijmegen

Oktoberfest Nijmegen
(Foto ter illustratie: Pexels)

Nijmegen

Op 1 oktober barst Oktoberfest weer los in onze stad. Van oorsprong is dit een groot bierfeest in München, maar inmiddels wordt het op veel plekken in de wereld gevierd. Zo ook in Nijmegen.

Hoe vieren we Oktoberfest in Nijmegen?

In Nijmegen vier je Oktoberfest op 1 oktober. Van 16.00 uur tot middernacht geniet je dan van Beiers bier en traditioneel Duits eten bij Het Foute Oktoberfest in het Goffertpark. In de line-up staan onder andere Snollebollekes, Donnie, Django Wagner, FeestDjRuud en Immer Hansi.

Wat is Oktoberfest?

Het originele Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld. De eerste editie was op 17 oktober 1810 en was ter ere van het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen. Tegenwoordig draait het volksfeest om gezelschap en samen drinken en eten. In Duitsland worden er lokale speciaalbieren geschonken en lokale specialiteiten gegeten, zoals wurst, pretzels, schweinshaxe en andere traditionele Beierse gerechten.

Wat is een goede Oktoberfest outfit?

Wil je er helemaal voor gaan tijdens dit feest? De traditionele Oktoberfest kleding kan dan natuurlijk niet ontbreken. Je kunt gaan voor een dirndl of een lederhosen. Dit was in de tijd van het eerste Oktoberfest de kleding voor dienstmeiden en werklui, maar rond 1870 werd het een fashionable outfit voor iedereen.

De dirndl wordt meestal gedragen door vrouwen en bestaat uit een bloesje, een lijfje en een schort. De rok kan verschillende lengtes hebben, van minirok tot maxirok. De meest gedragen lengte is de midirok, die net over de knie valt. Vaak zijn de dirndls versierd met allerlei borduursels en kettingen.

De lederhosen wordt vaak gedragen door mannen. De lederhosen zelf is een leren broek die meestal tot net boven de knie valt. Ze zijn meestal bruin van kleur en voorzien van allerlei borduursels en andere versieringen. De lederhosen wordt gedragen met hoge sokken of beenwarmers, Beierse schoenen en een effen witte blouse.

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Nijmegen

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Kerstmarkt in Nijmegen”

Kerstmarkt in Nijmegen

  • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Oktoberfest in Nijmegen”

Oktoberfest in Nijmegen

  • 1 oktober 2022
Oktoberfest NijmegenOktoberfest Nijmegen
Ga naar “Staddijkloop”

Staddijkloop

  • 2 oktober 2022
Ga naar “Najaarskermis Nijmegen 2022”

Najaarskermis Nijmegen 2022

  • Van 2 okt t/m 10 okt