De Wolfsberg Live: Danny Vera, 10cc & Sven Hammond

Aangeboden door De Wolfsberg

Foto: Kitty van de Waart

Tuin van De Wolfsberg

Groesbeek

De populaire singer-songwriter Danny Vera komt op zaterdag 29 april naar Groesbeek voor een optreden op een van de mooiste plekken van de regio. Samen met het 10cc van frontman Graham Gouldman en de soul, jazz en blues van Sven Hammond staat er een bomvol live programma. De organisatie maakt hiermee de line-up bekend voor de tweede editie van De Wolfsberg Live.

Al bijna twintig jaar worden in de tuin van hotel-restaurant De Wolfsberg festivals en concerten georganiseerd en met een artiestenlijst van onder andere Barry Hay, Candy Dulfer, Van Dik Hout, Edwin Evers Band en vele anderen staat de plek aan de rand van het Groesbeekse bos inmiddels ook bekend als evenementenlocatie.

Danny Vera

Ditmaal is de razend populaire Danny Vera de afsluiter van de avond. Na een uitverkochte landelijke theatertour komt de zanger met complete live band naar Groesbeek. Danny Vera scoorde in 2019 met het nummer Roller Coaster een dijk van een hit en werd tegelijkertijd door heel Nederland in het hart gesloten. Het nummer verbrak een Nederlands record met de langst genoteerde top 40 hit, zonder ooit te zijn doorgedrongen tot de eerste 20. Roller Coaster kwam zelfs op 1 in de Top 2000 van 2020.

10cc

Een bekende naam in de Top 2000 is ook 10cc, een van de meest tijdloze bands uit de popgeschiedenis. Deze avond komen hun hits allemaal voorbij, van ‘I’m Not In Love’ tot ‘Dreadlock Holiday’ en ‘The Wallstreet Shuffle’. Zanger en gitarist Graham Gouldman schreef liedjes voor bands als de Yardbirds, de Hollies en Herman’s Hermits in de jaren zestig en hij was medeverantwoordelijk voor de wereldhits van 10cc. Met andere 10cc bandleden uit de beginjaren staat hij op het podium.

Sven Hammond

Sven Hammond kennen we van zijn rock, soul en blues met natuurlijk het bekende geluid van het hammondorgel. Zelfs met 9 uitgebrachte (live)albums blijft de band onder leiding van Sven Figee vernieuwen. Op de zaterdagavond was de band de rode draad in het tv-programma Matthijs Gaat Door en zorgde voor spectaculaire nieuwe samenwerkingen met bekende Nederlandse artiesten.

De Wolfsberg Live vindt plaats op zaterdag 29 april 2023 in de tuin van De Wolfsberg in Groesbeek. Tickets zijn verkrijgbaar via www.dewolfsberg.nl/live

Agendapunten

Agendapunten in Nijmegen

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “De Wolfsberg Live: Danny Vera, 10cc & Sven Hammond”

De Wolfsberg Live: Danny Vera, 10cc & Sven Hammond

  • De Wolfsberg
  • 29 april 2023

Topper

Ga naar “Festival Trek”

Festival Trek

  • Van 10 mei t/m 10 sep
Ga naar “Zomerconcert – Nijmeegs Studentenorkest CMC”

Zomerconcert – Nijmeegs Studentenorkest CMC

  • 8 juni 2023
2-20221213-Nijmeegs-Studentenorkest-CMC-De-Notenkraker-287812-20221213-Nijmeegs-Studentenorkest-CMC-De-Notenkraker-28781
Ga naar “Record Store Day”

Record Store Day

  • 22 april 2023
Record Store DayRecord Store Day