Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De tweede wereldoorlog in Gelderland in 50 foto’s

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Mariënburg 26 6511 PS Nijmegen
Datum: 29 jul 2020 t/m 16 aug 2020
Prijs: gratis

In het kader van ’75 jaar vrijheid’ zijn in alle provincies oorlogsfoto’s bijeengebracht in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Particulieren hebben foto’s ingezonden en er is onderzoek gedaan in nationale, provinciale en lokale archieven. Het publiek heeft uit alle ingebrachte foto’s vervolgens een landelijke keuze gemaakt: ‘de tweede wereldoorlog in 100 foto’s’. De Gelderse foto’s zijn verzameld in een prachtige expositie.

Beleef de primeur van deze reizende expositie over de oorlogsgeschiedenis van Gelderland in 50 foto’s. De expositie neemt je mee naar de gruwelijkheden die onze provincie troffen. Van het bombardement op Nijmegen tot de deportatie van Joden, binnenlandse strijdkrachten tot Duitse plunderingen. Niets blijft onbelicht in deze prachtige expositie met uniek nieuw ontdekt beeldmateriaal.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld en ingezet om het expositie- en activiteitenaanbod nog aantrekkelijker te maken.
Kijk voor actuele openingstijden op onze website www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl.


Meer over Huis van de Nijmeegse Geschiedenis ontdekken?

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis overige bezienswaardigheden

Gesloten11:00 - 17:00

Mariënburg 26, Nijmegen

Bekijk meer: overige bezienswaardigheden

Lees mee en reageer!