Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Breaking news: dit bloedstollende spel speel je nu bij Olround (en wij geven een potje weg)

Aangeboden door Prison Island 29 oktober 2019

We kennen Olround natuurlijk allemaal als hét bowlingcentrum van Nijmegen. Maar wist je ook dat er nu een nieuw spel te spelen is bij Olround? 32 uitdagingen, één doel: samen ontsnappen uit Prison IslandWij spraken met Jorn Hagemeijer, gevangenisdirecteur van Prison Island, om meer te weten te komen over dit bloedstollende spel.

Als je Olround binnenkomt en schuin naar rechts kijkt zie je ineens iets nieuws: een prachtige bar en een grote gevangenispoort heten je welkom in Prison Island. “Deze ruimte werd vroeger gebruikt als kegelbaan. In 2012 is dat volledig stopgezet. We hebben toen zes jaar nagedacht over wat we met de ruimte wilden doen. Een lasergame arena, midgetgolfbaan en bioscoop: het is allemaal voorbijgekomen.”

Bar (Foto: indebuurt Nijmegen)

Prison Island

De uiteindelijke keuze viel op Prison Island: “De twee eigenaren van Olround hadden Prison Island gespeeld en waren direct verkocht. Dit Zweedse concept is uniek in Nijmegen en omgeving. Het is géén Escape Room, al denken veel mensen dat wel. Het is een mix tussen Fort Boyard en een Escape Room. Je kunt het het beste ervaren door het zelf te spelen, kom maar mee!”

Indebuurt speelt Prison Island

En dus testen wij Prison Island uit. Spannend! Voordat we naar binnen gaan krijgen we uitleg van een gevangenisbewaker. Ook moeten we onze telefoon inleveren. Terwijl we de poorten van de gevangenis binnengaan begint ons hart al sneller te kloppen. We lopen door de gevangenisgangen en zien heel veel cellen, elk met een ander spel. Overal staat een beschrijving van het aantal benodigde personen, het aantal te verdienen punten en het stresslevel van het spel. Ook zie je of het spel vraagt om tactische, technische of fysieke inspanning.

(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)

De tijd blijft tikken

De eerste cel waar we binnen gaan zet ons meteen op scherp: de teller begint te lopen zodra je binnenkomt. We zien Romeinse codes, letters en muurtekeningen. Waar te beginnen?  Er is een scherm met een klein beetje uitleg, maar je moet grotendeels zelf uitvinden hoe je het spel moet spelen. Doordat de tijd blijft tikken raak je direct in paniek. Al snel weten wij niet meer wat voor of achter is, doordat de ruimte niet recht is en lijkt te bewegen. Hup, we gaan door naar de volgende cel.

Sportieve en mentale uitdagingen

In het cellencomplex komen we onder andere een cel met enorme hersenkrakers tegen, een cel waarin je in de touwen moet hangen, een cel waarin je de grond niet mag aanraken en een cel waarin je moet basketballen. In totaal zijn er 32 cellen met elk een andere game. “Er is voor iedereen iets te beleven. Of je nu meer van een sportieve uitdaging of een mentale uitdaging houdt: je kiest zelf de spellen die je wilt spelen.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

‘In dit spel komt je ware aard naar boven’

Je speelt Prison Island in teams van 3 of 4 personen. Als je met grotere groepen bent kun je dus meerdere teams vormen en als teams tegen elkaar spelen. “Het leuke aan Prison Island is dat je het echt samen moet doen. Je hebt al snel de neiging om zelf aan de slag te gaan, maar je moet met je teamleden overleggen. Als iemand in je team iets fout doet kunnen de emoties hoog oplopen. In dit spel komt je ware aard naar boven,” vertelt Jorn.

Real life gamen zonder mobiele telefoon

“Wij geloven dat er voor jongeren méér is dan de schermpjes van de mobiele telefoon of de Playstation. En dat lachen in elkaars fysieke aanwezigheid léuker is dan online. Met Prison Island moet je samenwerken (zonder mobiele telefoon!) en real life gamen om zoveel mogelijk cellen te kraken. Het zijn fysieke en mentale uitdagingen waarbij je elkaar nodig hebt om uit te kunnen breken, met gegarandeerd veel lol. Na afloop is er met elke groep iets gebeurd: positiviteit, meer waardering en respect voor elkaar, en samen een geweldige ervaring rijker!”

Competitief spel voor iedereen

Prison Island is er voor iedereen die wel van een competitief spelletje houdt: “Je kunt het spelen met je collega’s, tijdens een kinderfeestje, met je gezin of familie, of tijdens je eerste date. Het is voor iedereen een leuk spel, van kinderen vanaf 8 jaar tot opa en oma. Net als dat iedereen kan bowlen, kan iedereen ook Prison Island spelen. Het is daarnaast ook goedkoper dan karten of een escaperoom. Leuk om te weten: we hebben ook weer onze welbekende 1-2-3 deal: één uurtje Prison Island, twee uur dineren en gedurende die drie uurtjes bier, wijn en fris inclusief. ”

Winnen: wie daag jij uit voor een potje Prison Island?

Deze win-actie is gesloten. Winnaars hebben persoonlijk bericht gehad.

Dit wil jij natuurlijk uitproberen. Snappen we wel. Daarom hebben wij goed nieuws voor je: jij kunt samen met 3 anderen een uurtje komen Prison Islanden bij Olround. Wie daag jij uit? Je vrienden, broers en zussen, collega’s, sportmaatjes of kinderen? Laat in een reactie op Facebook weten met wie en waarom jij Prison Island wilt spelen. Maar pas wel op: de spanning kan hoog (héél hoog) oplopen!

Via deze link kom je bij het Facebookbericht >>>


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Prison Island. Meer over Prison Island ontdekken?

Prison Island entertainment

Gesloten14:00 - 22:00

Heyendaalseweg 90, Nijmegen

Bekijk meer:entertainment

adv.