Twee maanden gratis met de bus (als je in de Waalsprong woont)

Door Janneke van Bergen 26 oktober 2017

Nieuwe bewoners in de Waalsprong krijgen deze week een leuk cadeau. Ze mogen twee maanden gratis reizen met de bus naar werk of school in Nijmegen! Het is een cadeautje van de gemeente Nijmegen en Breng. 

Zo’n 2500 ‘nieuwe’ huishoudens in de Waalsprong krijgen deze week een brief en folder in de bus. Hierin staat meer informatie over het aanmelden. Het cadeau-abonnement bestaat uit twee maanden gratis reizen tijdens de spits. Ook kun je kennismaken met Breng Flex. Deze bussen rijden op bestelling van halte naar halte en je krijgt 10 ritten gratis. Een beetje jammer: het abonnement is alleen voor ‘nieuwe’ Waalsprongbewoners. Het kost teveel geld om alle Nijmegenaren in de Waalsprong een abonnement cadeau te geven, zo schrijft de Gelderlander.

Toch nog een ander cadeautje!

Woon je in Nijmegen maar ben je niet nieuw? Dan kun je wel aanspraak maken op een ander cadeautje. Alle inwoners mogen namelijk gebruik maken van de gratis OV-stadsretour. In dit artikel lees je er alles over. Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken maar bij dit retourtje is het wel lastig dat je van tevoren al moet weten op welke dag je het gaat gebruiken.

Opknapbeurt Waalbrug gaat voor files zorgen

De actie is trouwens bedoeld om meer mensen met de bus te laten reizen in plaats van met de auto. Het abonnement is  bestemd voor woon-werkreizen en woon-studie reizen. Woon je in de Waalsprong en werk of studeer je in Nijmegen? Dan is het misschien slim om deze gift aan te nemen. Want begin volgend jaar krijgt onze Waalbrug een enorme opknapbeurt. En dit gaat naar verwachting veel files opleveren.

Zo komt de Waalbrug eruit te zien

Wil je trouwens helemaal up-to-date blijven als het gaat om onze lievelingsbrug? Lees dan vooral het artikel zo komt de Waalbrug er straks uit te zien.

Meer over

Acties Nieuws