Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe mee aan de indebuurt Nijmegen kerstkaartenactie voor (eenzame) ouderen

Door Babs Bingen 6 december 2019

Stel je eens voor dat je de feestdagen alleen doorbrengt. Voor veel ouderen is dit de realiteit. Om ervoor te zorgen dat deze kerst aan iedereen gedacht wordt, start indebuurt Nijmegen een kerstkaartenactie voor ouderen. Doen jullie mee?

De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD. Waar de een tijdens kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen sommige ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. Naarmate we ouder worden, wordt onze wereld vaak toch een stukje kleiner. Sommige ouderen hebben bijvoorbeeld geen familie meer of komen zelf moeilijk de deur uit.

Hartverwarmende kerstkaartjes

Hoe leuk zou het zijn als Nijmeegse ouderen wat extra hartverwarmende kerstkaartjes krijgen tijdens de feestdagen? En de brievenbussen tijdens rond Kerstmis extra goed gevuld zijn? Daar gaan wij wat aan doen. Nét voor de kerst gaat indebuurt de bewoners van Zorgcentrum Huize Roza in Nijmegen verrassen met een grote stapel kerstwensen.

Kaarten sturen

Uiteraard klimmen wij als redactie in de pen, maar het zou fantastisch zijn als jullie met ons meedoen. Hoe meer kaarten, hoe beter! Stuur dus één of meerdere kerstkaarten, tekeningen of knutselwerken met een algemene boodschap naar onderstaand adres. Doe dat vóór woensdag 18 december. Uiteraard doen we ook verslag van het moment dat we bij Huize Roza op de koffie gaan.

Redactie indebuurt
T.a.v. Kerstkaartenactie
Kaapstander 24
6541 EK Nijmegen

Wil je de kaart(en) liever persoonlijk langs komen brengen? Kom dan naar bovenstaand adres en bel aan of laat de kaart(en) achter in de brievenbus. De brievenbus is te herkennen aan de sticker van onze collega’s van de Gelderlander.

Lees ook:

Oliebollen

Dat wordt smullen! Hier vind je alle tijdelijke oliebollenkraampjes in Nijmegen

Oliebollen: wat ons betreft blijven ze het hele jaar net zo'n hot-item als in December. Want zeg nou...

Oh dennenboom! 7 x hier koop je een kerstboom in Nijmegen

Dit zijn alle aangepaste openingstijden en extra koopavonden in december 2019 op een rij

adv.