Binnenkijken bij Kim en Roy: ‘We hebben het hele huis, inclusief bloemetjesgordijnen, gestript’

Binnenkijken bij Kim en Roy. Foto: Robin den Besten

Toen Kim (34) en Roy (32) op 22-jarige leeftijd wilden gaan samenwonen, hadden ze nooit gedacht dat ze meteen een rijtjeshuis zouden kopen. Totdat hun oog viel op een verouderde woning vlakbij Cityplaza. Het stel zag enorm veel potentie en besloot het huis, inclusief latjes, oude tegeltjes en bloemetjesgordijnen, nieuw leven in te blazen. Nu, ruim twaalf jaar later, wonen ze samen met dochters Elena (5) en Noëlla (3) nog altijd met veel plezier in hun eerste woning.

Tekst en foto’s: Robin den Besten

Kim vertelt: “We wilden beiden vanuit het ouderlijk huis gaan samenwonen en waren nog best jong. Dus zijn we voornamelijk op zoek gegaan naar appartementjes. Een ‘echt’ rijtjeshuis kopen zat er voor ons niet in, dachten we. Totdat deze woning op ons pad kwam. Roy was destijds nog aannemer, net als zijn vader, dus we zagen dit als een mooie kans om het huis helemaal naar onze eigen smaak te maken.” 

Na de koop van het huis is het stel volop gaan verbouwen. “In anderhalve maand stripten we het hele huis. Er kwamen nieuwe vloeren in, een nieuwe keuken, al het stucwerk werd opnieuw gedaan en ga zo maar door. We gingen van werk, naar het huis om te klussen en weer naar werk.”

Lees verder onder de foto’s >

De plek waar alles gebeurt

Als we Kim vragen naar haar favoriete plek in huis, kiest ze zonder twijfel voor de eettafel. “Dit is eigenlijk de plek waar alles gebeurt. Waar we gezellig eten, spelletjes doen, werken, knutselen. Eigenlijk spelen bijna alle gezinsactiviteiten zich hier af.”

Naast de eettafel is het gezin ook enorm blij met de openhaard, terwijl Kim deze tijdens de verbouwing eigenlijk helemaal niks vond. “Ik vond het in het begin zo’n groot item en zag nog niet helemaal voor me hoe dit in ons huis zou passen, terwijl ik het nu echt een eyecatcher vind. ’s Avonds zitten we graag voor de openhaard. Als ‘ie niet aanstaat, zet ik er kaarsjes in en kleuren onze dochters aan het tafeltje ervoor. Ik vind het zo gezellig!”

Lees verder onder de foto’s >

Verbouwen of verhuizen?

Kim en Roy hebben het afgelopen jaar nagedacht over het kopen van een ander huis. Ze werken beiden vanuit huis, wat zeker het afgelopen jaar een uitdaging was. Kim is creative businesscoach en helpt ondernemende moeders om met plezier online zichtbaar te zijn. Roy heeft een bedrijf in verkoop van kunststof bouwmateriaal. “We hebben de zolder getransformeerd tot een kantoor en werken daar zo nu en dan samen. Door mijn werk als coach heb ik heel veel calls, dan verschuift een van ons regelmatig even naar de eettafel.” Toch hebben ze samen besloten om te blijven. 

“We wilden graag wat meer ruimte, maar realiseerden ons dat we het hier nog enorm naar ons zin hebben. Bovendien kunnen we nog alle kanten op met de woning. Ons kantoor op zolder kan omgetoverd worden tot een nieuwe kamer voor de meiden en de tuin kunnen we uitbouwen. Verder vind ik de lichtinval in het huis zo fijn. Op de boven- en benedenverdieping zijn de ramen lekker groot. Wat ervoor zorgt dat het, zelfs op een grauwe dag, licht is in huis.”

Lees verder onder de foto’s >

Make-up en prinsessen

De kamers van Elena en Noëlla laten al snel doorschemeren dat ze helemaal weg zijn van alles wat met verkleden, prinsessen en make-up te maken heeft. “De meiden zijn zich altijd aan het verkleden en opmaken. Ze hebben een echte meidenkamer”, vertelt Kim. Naast make-up en verkleedkleding zijn beide kamers ook extra mooi door de bijzondere schildering op de muur. “De muurschildering is gemaakt door hun opa, die is naast zijn werk als aannemer, heel creatief in het maken van muurschilderingen. Ik vind het super dat de meiden zoiets moois van hun opa in hun kamer hebben.”

Lees verder onder de foto’s >

Beter een goede buur

Een grote reden waarom Kim en Roy dit jaar besloten om toch niet te verhuizen, is de gezellige straat waarin ze wonen. “We hebben het zo fijn in onze straat. Veel van de buren wonen hier al jaren en iedereen kijkt naar elkaar om. We zetten de vuilnisbakken voor elkaar aan de straat, het krantje gaat rond en we kloppen regelmatig aan als we even niets van elkaar horen. Verder wonen we dichtbij Cityplaza en zitten de school en speeltuin voor de meiden om de hoek. We zitten hier echt op onze plek.” 

Tekst en foto’s: Robin den Besten

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnen en buiten kijken bij Mario aan de Wielewaal: ‘Dit is de mooiste Oranjestraat van Nederland!’”

Binnen en buiten kijken bij Mario aan de Wielewaal: ‘Dit is de mooiste Oranjestraat van Nederland!’

Ga naar “Pieter en Astrid kochten een klushuis: ‘We hebben nu een jacuzzi in de tuin’”

Pieter en Astrid kochten een klushuis: ‘We hebben nu een jacuzzi in de tuin’

Aangeboden door Vereniging Eigen Huis

Ga naar “Binnenkijken bij Dieke in Nieuwegein: ‘Een kwartier na oplevering lag de schuur plat’”

Binnenkijken bij Dieke in Nieuwegein: ‘Een kwartier na oplevering lag de schuur plat’

Dieke

In onze gids