Nieuw! Vintage pizzabar in Houten geopend: ‘Hier staat een professionele pizzabakker in de keuken’

Aangeboden door Brother Louie

Foto: © Horeca Sfeermakers

Al 3,5 jaar is Boca Bar & Kitchen een begrip in Houten. Afgelopen 16 september opende eigenaar Harold Goessens een paar deuren verder zijn tweede bar & kitchen: Brother Louie. ”Onze pizza’s worden met liefde bereid door een echte pizzaiolo, een professionele pizzabakker, uit Florence.”

Op 16 september opende Brother Louie aan Het Rond 36 de deuren. De officiële opening vindt plaats op 4 oktober. Pizzaiolo Massimiliano Crocetti kan nu eindelijk iedereen zijn pizza’s laten proeven, die hij bakt in een authentieke, handgemaakte, Italiaanse steenoven.

Master pizzaiolo

Harold: ”In februari is Massimiliano naar Nederland gekomen. Via John van Wijngaarden kwamen we in contact. Voorheen had Massimiliano een eigen restaurant en pizza academie in Florence. Als master pizzaiolo heeft hij restauranthouders over de hele wereld geleerd om de beste en lekkerste pizza’s te bakken. Nu is hij chef bij Brother Louie, daar ben ik superblij mee en trots op.”

Verse pizza’s met de beste toppings

Naast pizza’s vind je ook pasta’s op de menukaart van Brother Louie, al ligt de focus echt op pizza’s. ”In eerste instantie hebben we 25 verschillende pizza’s en zeven pasta’s op de kaart. Van vlees en vis tot vega: er zit voor iedereen wel iets bij. Zo vind je natuurlijk de klassiekers, zoals de margherita en 4 stagioni terug, maar ook pizza’s bianche.” Dit zijn pizza’s zonder tomatensaus, in Italië erg populair.

”Pure smaken maken de beste pizza’s. Vandaar dat we onze mozzarella, stracciatella, burrata – alle drie van de buffel -, en La Marzano tomaten D.O.P. uit Naples, Italië halen, via een goede kennis van Massimiliano. Een margherita zal hierdoor beter smaken dan je misschien gewend bent.”

Lees verder onder de foto’s >

Speciale deegkamer

Het geheim van een écht goede pizza zit hem volgens Massimiliano en Harold niet alleen in kwalitatieve toppings, ook in de pizzabodem. ”We hebben een speciale deegkamer ingericht aan de achterkant van het restaurant. Hier gebruiken we alleen de allerbeste ingrediënten, wordt de temperatuur en vochtigheidsgraad gecontroleerd en rijzen onze handgemaakte pizzabollen maar liefst 72 uur. Onze pizza’s worden gemaakt op basis van een traditioneel recept met zuurdesem. We gebruiken een mix van type 00 en type 2 bloem, wat zorgt voor een pizzabodem met gezonde vezels en een heerlijke smaak.”

Uitgebreide cocktail- en wijnkaart

Wat je absoluut niet terugvindt op de menukaart bij Brother Louie? ”Pizza’s Hawaii of shoarma. In die zin zijn we geen ‘standaard’ pizzeria. Bij ons bestel je ook smakelijke antipasti en huisgemaakte nagerechten, en als je alleen komt borrelen is dat ook prima. We hebben een mooie cocktailkaart en drankenkaart met wijnen, deze worden nog voor 1 november flink uitgebreid. Als huisbier schenken we Birra Moretti.”

Pizza eten aan de bar

Voor een borrel of het diner kun je plaatsnemen aan de lange (pizza)bar, aan een van de hoge bartafels, of in de comfortabele fauteuils. ”Dit restaurant heeft een heel andere look dan Boca Bar & Kitchen. Minder stoer, meer vintage. Met de velvet meubels, knusse hoekjes en hippe bar willen we de sfeer creëren van een jaren ’60, ’70 bar in New York, waar gegeten en geborreld kan worden.” Bij het restaurant hoort een overdekt buitenterras. ”Hier kunnen maximaal 250 mensen plaatsnemen. We hebben nu 100 stoelen en voorlopig blijft dat nog even zo. Binnen is er plaats voor maximaal 90 man.”

Lees verder onder de foto >

Foto: indebuurt

Reserveren

Wil jij de nieuwe horecazaak in Houten uittesten? Dan kun je hier hier reserveren. De prijzen van de pizza’s variëren tussen € 11,- en € 15,50. Harold tipt alvast zijn favoriete pizza van de menukaart: ”De pizza mortadella, een heerlijke combinatie van typisch Italiaanse worst, burrata en verse pistache nootjes.” Massimiliano zal altijd voor de pizza margherita kiezen. ”Dat is volgens Italianen de lastigste pizza om te maken, omdat de focus ligt op de basissmaak. Laat Massimiliano deze pizza nu heerlijk kunnen bereiden!”

Brother Louie

Het Rond 36, 3995 DK Houten

Nu gesloten

Meer informatie

Brother Louie

Het Rond 36, 3995 DK Houten

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Werken dicht bij huis! 5 x vacatures in Nieuwegein”

Werken dicht bij huis! 5 x vacatures in Nieuwegein

Ga naar “Stukadoor Frank startte gamehal in Nieuwegein: ‘Airhockeyen, racen, flipperen en meer!’”

Stukadoor Frank startte gamehal in Nieuwegein: ‘Airhockeyen, racen, flipperen en meer!’

Ga naar “5 x op deze Nieuwegeinse vacatures wil je solliciteren”

5 x op deze Nieuwegeinse vacatures wil je solliciteren

In onze gids

Ga naar “Robuust Nieuwegein”

Robuust Nieuwegein

  • Markt 56
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
Ga naar “Terras La Fuente”

Terras La Fuente

  • Plein 113
  • Restaurants en horeca
  • 09:00 - 18:00

Nu geopend

Ga naar “Down Under”

Down Under

  • Ravensewetering 1
  • Sport en bewegen
  • 10:00 - 22:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “PHILIPS stofzuiger XB2122/09 van € 109,99 voor € 79,99”

PHILIPS stofzuiger XB2122/09 van € 109,99 voor € 79,99

  • Blokker
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Sierkussen 2 stuks € 10,00”

Sierkussen 2 stuks € 10,00

  • Big Bazar
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “alles van Vileda 25% korting”

alles van Vileda 25% korting

  • Blokker
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “XL-kamerplanten van € 169 voor € 99”

XL-kamerplanten van € 169 voor € 99

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 24 oktober 2021
Ga naar “Nescafé Dolce Gusto XL-duplo pak van € 16,58 voor € 12,49”

Nescafé Dolce Gusto XL-duplo pak van € 16,58 voor € 12,49

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 24 oktober 2021

Vacatures

Ga naar “Medewerker klantenservice”

Medewerker klantenservice

  • Bibliotheek De tweede verdieping
  • Parttime

Topper

Ga naar “Expert medewerker planning en organisatie”

Expert medewerker planning en organisatie

  • Bibliotheek De tweede verdieping
  • Parttime

Topper

Ga naar “(Proces) Operator Koekfabriek”

(Proces) Operator Koekfabriek

  • UBN Uitzendbureau
  • Fulltime
Ga naar “Jr. Creatief designer”

Jr. Creatief designer

  • Domino's Pizza Nederland
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Kok”

Kok

  • Bowling Nieuwegein
  • Fulltime/Parttime