Mariska en Emil willen vrouwen met dun, fijn haar na een ziekte of zwangerschap helpen: ‘Voor ons was dit de uitkomst’

Emil en Mariska van Ikwillangerhaar. Mariska draagt hier de extensions. Foto: Ikwillangerhaar

Hairextensions: het is een uitkomst voor vrouwen die dromen van dikker en voller haar, en voor vrouwen wiens haren door ziekte of zwangerschap niet volledig terug groeien. Dat laatste gebeurde Mariska Bogaerds. ”Tijdens de zwangerschap van mijn tweede kindje had ik een prachtige, volle bos haar. Alleen viel dit na de geboorte uit. Vaak hoor je dat het wel weer terug groeit, maar dit gebeurde bij mij niet.”

Alopecia postpartum. Dat is de term waar Mariska op uitkwam, toen ze ‘haaruitval na zwangerschap’ googelde. ”Ik ontdekte dat dit vaker voorkomt bij vrouwen door hormonen, alleen wordt er niet echt over gesproken. Vrouwen knippen hun haar misschien korter als ze hier last van hebben, maar dat wilde ik niet. Bovenop mijn hoofd heb ik veel babyhaartjes en mijn haar is nu ongeveer de helft van mijn oorspronkelijke lengte.”

‘De kapper raadde van alles af’

Mariska ging naar de kapper, maar die had geen passende oplossing. ”Er werd mij meer af- dan aangeraden. Permanente hairextensions waren sowieso geen optie voor mij. Deze laten je eigen haar verder afbreken, doen vaak pijn met slapen en zijn erg zichtbaar.” Ook probeerde ze clip-ins. ”Dat zijn van die klemmetjes die je op je achterhoofd vastzet. Totaal niet handig, want je kunt in de spiegel niet zien wat je doet. Ik was zo lang bezig voordat ik de deur uitging, en alsnog zag je de extensions zitten.”

De uitkomst

Dan ontdekt Mariska extensions met een verstelbaar elastiekje. ”Dat was voor mij de uitkomst. Deze extensions plaats je op je kruin en kun je passend maken door het bijna onzichtbare elastiekje. Zo zijn ze geschikt voor ieder formaat hoofd. Ik was dolblij, want het zit supercomfortabel en je brengt de lokken heel gemakkelijk aan. Je kamt je eigen haar eroverheen en het geeft direct resultaat.” Om deze extensions kenbaarder te maken onder Nederlandse vrouwen, startten Mariska en haar vriend Emil de webshop Ikwillangerhaar. ”Zo’n mooi product verdient meer bekendheid, omdat het vrouwen kan helpen een stukje zelfverzekerdheid terug te vinden.”

”Voor vrouwen die wel gezond, lang en/of dik haar hebben, kunnen deze extensions ook een aanvulling zijn op hun uiterlijk. Bijvoorbeeld tijdens een speciale gelegenheid zoals een bruiloft, datenight, of gewoon om extra te stralen.”

Lees verder onder de foto’s >

Geen echt, maar synthetisch haar

De lokken uit het assortiment van Ikwillangerhaar zijn gemaakt van synthetisch haar, in plaats van echt haar. Emil legt uit: ”We hebben hier bewust voor gekozen. We willen niet dat anderen hun haren hiervoor afknippen. Het synthetische haar kun je gewoon wassen en behandelen zoals je eigen haar.” De extensions vind je daarnaast in verschillende kleuren. ”De kleur hiervan hoeft niet gelijk te zijn aan je eigen haarkleur, omdat je je eigen haar over de lokken kamt. Het is slim om te kijken naar de kleur van je haarpunten en dan te gaan voor donkerdere extensions. Als je twijfelt, hebben we op onze website een quiz staan, of je kunt ons altijd mailen met een foto van jouw haar. Dan kijken we met je mee.”

Vrouwen helpen

Het idee om Ikwillangerhaar.nl te starten, ontstond op een barbecue. Mariska: ”We waren met vrienden en ze vroegen naar mijn haar. Binnen een seconde maakte ik mijn extensions los en liet het effect zien. Ze waren zo verbaasd, omdat je ze niet ziet zitten. Emil en ik wisten op dat moment dat we andere vrouwen die onzeker zijn over hun haar, of die een nog vollere bos willen, ook zo’n gevoel gunnen.”

Op vrijdag 26 november van 10.30 tot 13.00 uur vind je Mariska en Emil met hun hairextensions bij de Ruilfabriek. ”Bij vragen kun mensen ook altijd contact opnemen via onze website.”

Lees ook:

Ikwillangerhaar

Nieuwegein

Nu geopend

Meer informatie

Ikwillangerhaar

Nieuwegein

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Conny en Shirley runnen Terras La Fuente: ‘Op ons nieuwe buitenterras drink je heerlijke cocktails’”

Conny en Shirley runnen Terras La Fuente: ‘Op ons nieuwe buitenterras drink je heerlijke cocktails’

Ga naar “Trainen onder begeleiding, groepslessen en fysiotherapie: dit én meer kan bij Athletic Health onder 1 dak”

Trainen onder begeleiding, groepslessen en fysiotherapie: dit én meer kan bij Athletic Health onder 1 dak

Aangeboden door Athletic Health

Ga naar “5 x inspirerende verhalen van Nieuwegeinse ondernemers”

5 x inspirerende verhalen van Nieuwegeinse ondernemers

In onze gids