Eerste alcoholvrije slijterij van Nederland opent filiaal op Cityplaza: ‘Van wijn tot gin en bier tot whiskey!’

Foto: © Jan Willem Houweling

Dé uitkomst voor zwangere vrouwen, jongeren, BOB’s en mensen die wat meer op hun gezondheid willen letten of niet altijd lazarus willen zijn na een lekkere versnapering: alcoholvrije drankjes. Je hoeft niet langer te zoeken naar de beste exemplaren, want er opent een heuse alcoholvrije slijterij op Cityplaza.

Tekst: Romée Lagerveld

Wim Boekema startte begin dit jaar al een webshop vol alcoholvrije drankjes, en maakte op 9 juli zijn droom waar met alcoholvrije slijterij NIX & NIX in het centrum van Haarlem. In november en december van dit jaar openen er nog eens drie filialen van NIX & NIX, waaronder eentje op Cityplaza – nog voor de feestdagen en Dry January.

Feesten met drank, zonder kater

“Na het sporten dronk ik met vrienden altijd best wat biertjes, lekker koud en gezellig. Maar op een gegeven moment denk je: alcohol is daarvoor toch helemaal niet nodig? Zo begon het: een oplossing zoeken voor als je minder wil drinken maar wél een leuke tijd wil hebben met een feestelijk drankje.”

Lees verder onder de foto >

Foto: © Jan Willem Houweling

Groot assortiment

Ook als je ooit al alcoholvrije wijn hebt geproefd en dat niet zo in de smaak viel, moet je het eigenlijk nog eens een kans geven, vindt Wim. “De wijnen zijn de laatste jaren enorm verbeterd. Ze worden gemaakt van de allerbeste druiven en zijn verantwoord geproduceerd.” En wijn is niet het enige dat je straks kunt kopen in de nieuwe zaak. “We verkopen alcoholvrije biertjes, maar ook -gins, -whisky’s en –spirits die je met geen enkel drankje kan vergelijken.” Puur of om te mixen, Wim heeft tips in overvloed.

Lees verder onder de foto >

Foto: © Jan Willem Houweling

Veel belangstelling voor alcoholvrije drankjes

Dat kiezen voor alcoholvrij niet langer suf is, bewijst de groei en populariteit van alcoholvrije dranken in Nederland. ”Meer consumenten kiezen voor een bewuste levensstijl, matigen hun alcoholconsumptie en verminderen de momenten waarop ze alcohol drinken. Dit is versterkt tijdens corona en trends zoals Dry January, Dry July en Sober October. Mensen die minder willen drinken zoeken naar lekkere, verrassende alternatieven en willen simpelweg niet inleveren op smaak en ervaring. Binnenkort hoeft dat dus ook niet meer in Nieuwegein”, aldus Wim.

NIX & NIX opent naar verwachting in de tweede week van december. Adres: Passage 52, Cityplaza.

Lees ook:

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Nieuwegein.

NIX & NIX

Passage 52, 3431 LR Nieuwegein

Meer informatie

NIX & NIX

Passage 52, 3431 LR Nieuwegein

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Conny en Shirley runnen Terras La Fuente: ‘Op ons nieuwe buitenterras drink je heerlijke cocktails’”

Conny en Shirley runnen Terras La Fuente: ‘Op ons nieuwe buitenterras drink je heerlijke cocktails’

Ga naar “Trainen onder begeleiding, groepslessen en fysiotherapie: dit én meer kan bij Athletic Health onder 1 dak”

Trainen onder begeleiding, groepslessen en fysiotherapie: dit én meer kan bij Athletic Health onder 1 dak

Aangeboden door Athletic Health

Ga naar “5 x inspirerende verhalen van Nieuwegeinse ondernemers”

5 x inspirerende verhalen van Nieuwegeinse ondernemers

In onze gids