Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een kamer met 26 planten: binnenkijken bij Elisa

Door Lotte van den Elsen 11 december 2017

Deze week in ‘Binnenkijken bij’ nemen we een kijkje in het huis van Elisa (23). Zij woont in een studentenhuis in de Pieterskerk-Choorsteeg en kijkt vanaf haar kamer uit op de Pieterskerk.

De Pieterskerk-Choorsteeg

Elisa is een geboren en getogen Leidenaar. Ze groeide op in de Merenwijk en verhuisde een half jaar geleden naar het centrum van Leiden. ”Een half jaar alweer, wat gaat de tijd snel. Het bevalt me hier dan ook supergoed.” Wat Elisa bijvoorbeeld bevalt aan de Pieterskerk-Choorsteeg zijn de leuke vintagewinkeltjes die er zitten. ”Daar kom ik heel erg graag. En het is ook leuk en handig dat je er ook kleding kunt brengen die je zelf niet meer draagt.” Wat verder bijzonder is aan haar woonplek, is natuurlijk de Pieterskerk. ”Het is leuk om daar gewoon even een rondje om heen te lopen, het is echt een gezellig pleintje. Af en toe hoor ik het luiden van de kerk, of een liedje… Maar er zitten meerdere kerken in de buurt dus ik weet niet altijd welke ik op dat moment hoor.”

Waar is de coffeeshop?

Omdat Elisa in het centrum van Leiden woont komt ze vaak toeristen tegen. ”Vooral in de zomer, veel Duitsers en Amerikanen. Van alles eigenlijk. Ze willen altijd de weg naar de dichtsbijzijnde coffeeshop weten,” aldus Elisa. Elisa woont zelf ook met veel verschillende nationaliteiten in een huis. ”Ik woon met zes andere studenten, waarvan er eentje Nederlands is. Ik heb huisgenootjes uit onder andere Colombia, Italië en Duitsland.” Elisa heeft zelf ook veel buitenland gezien. Voor ze aan haar master Forensische Gezinspedagogiek begon, heeft ze drieënhalve maand door Thailand, Vietnam en Indonesië gereisd.” In Thailand heb ik dit grote wandkleed gehaald (zie eerste foto), op de markt op Khao San Roads. Dat is eigenlijk de meest toeristische plek van Thailand, je kunt hier alles doen en proberen. Schorpioenen eten bijvoorbeeld.”

Plantjes & diertjes

Een andere opvallende decoratie in haar kamer is een roze schilderij van een zwaan, deze heeft ze zelf gemaakt. Elisa heeft een opleiding Kunstzinnige Therapie afgerond en schildert zelf graag. Verder is haar kamer gevuld met veel planten en dieren. ”26 planten om precies te zijn, waaronder twee vleesetende. Er zitten ook veel cactussen bij. Die hebben niet veel verzorging nodig.” Elisa heeft geen huisdieren maar is wel gek op vissen. ”Je ziet overal elementen terug van mijn liefde voor vissen. De vaasjes, het theeblaadje, op mijn tas.” Haar liefde voor vissen is ontstaan door het duiken en snorkelen in Thailand. Ook houdt ze van vogels. Aan de muur hangen twee schilderijtjes met ingelijste dierenplaatjes. ”Die komen van Hartendief, een leuk vintagewinkeltje hier in de buurt. Ze hadden daar ouderwetse dierenplaatjes en die heb ik ingelijst.”

Vintage kleding
Plantjes & een vissenvaas
Het dienblad van Elisa's oma, met vissenmotief
(Vleesetende) plantjes
Elisa's schilderij
uitzicht vanaf de woonkamer

Vorige keer keken we binnen bij Bram & Coby in de Kooi. Bekijk dat artikel hier.