Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij Laura (22) thuis is het thema roze: ‘Het is gewoon mijn lievelingskleur’

Door Lotte van den Elsen 19 maart 2018

Deze week in onze rubriek ‘Binnenkijken bij’, zijn we uitgenodigd bij Laura aan het Omegaplantsoen. Laura woont in studentencampus Leidse Schans, vlakbij station Lammenschans. Wij keken bij haar thuis.

De gastheer

Als we binnenkomen bij Laura thuis worden we direct begroet door een gezellige doorman: chihuahua Spike vliegt op ons af. Wat een welkom! Wij zijn meteen een beetje verliefd op het beestje. Laura: ”Mensen zeggen altijd dat ze hem gaan stelen als ze hem zien. Het is echt grappig om mee te maken: zelfs de grootste mannen maakt hij klein. Mijn vader bijvoorbeeld, verandert helemaal in zijn buurt. Hij neemt Spike op schoot en praat tegen hem.”

leidse schans
Campus Leidse Schans | Beeld: indebuurt Leiden

Relatietherapeut in spé

Laura is 22 jaar en woont al zo’n drie jaar in deze studio in de Leidse Schans. Ze is hier gekomen voor haar studie toegepaste psychologie. Ze heeft een bijbaan bij de organisatie Villa Pinedo in Amsterdam, daar werkt ze met kinderen van gescheiden ouders. Iets wat ze wilt blijven doen. ”Ik wil graag begeleiding geven aan deze kinderen en daarnaast ook iets gaat doen met relatietherapie. Dit ligt mij nauw aan het hart, omdat ik zelf een kind van gescheiden ouders ben.” Momenteel heeft Laura een semester vrij en daarom besteedt ze veel tijd aan haar nieuwe hondje.

spike
Beeld: indebuurt Leiden

Speurtocht op Marktplaats

Spike is zes jaar oud, maar Laura heeft hem pas een paar maanden. Zijn vorige eigenaar bood hem aan op marktplaats. ”Er waren 150 reacties, maar blijkbaar had de eigenaresse een goed gevoel bij mij. Ik had mijzelf nog voorgenomen: ik kom alleen naar het hondje kijken en ga daarna pas beslissen. Maar toen hij zo op mij af kwam rennen was ik meteen verkocht, ik nam hem direct mee naar huis.” Laura was er al wel een lange tijd zeker van dat ze een hond wilde. ”Maar ik dacht, dat komt als ik een huis en een vaste baan heb. Terwijl ik er eigenlijk nu ook gewoon tijd en ruimte voor heb. En het gaat heel goed hier met hem.”

kamer laura
beeld: indebuurt Leiden

De studio

Spike is niet zo groot, dus heel veel ruimte heeft hij niet nodig. Het studio-appartement van Laura is zo’n 26 vierkante meter. ”Het appartement werd helemaal kaal opgeleverd. We moesten zelf alles doen: de vloer leggen, de muren schilderen. Ik wist meteen: mijn kamer wordt roze. Het is mijn lievelingskleur. En het brengt wat meer leven in het geheel. Ik wilde wel echt een kamer die specifiek bij mij past. Dat is ook goed gelukt. Aan het begin was nog een beetje een Ikea-hol,” vertelt Laura lachend.

Opa & Oma’s bank

Laura: ”De bank heb ik gekregen van mijn oma en opa. Dat is wel leuk, want het is een slaapbank en als kind heb ik er veel op gelogeerd bij hen thuis. Nu staat hij op mijn kamer. Ik heb er wel een plaid overheen gedaan, want de bank is blauw en dat vond ik niet zo mooi.” Het favoriete zitje van Laura – en ook van Spike – is trouwens niet de bank, maar de stoel ernaast. ”Dat grote witte kleed vindt Spike geweldig, hij verdwijnt er helemaal in.”

beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Mooie spulletjes

In de kamer van Laura trekken nog een aantal andere spulletjes de aandacht. Een grote dromenvanger boven haar bed bijvoorbeeld. ”Ik had een tijd last van nare dromen. Een vriendin van mij heeft een huis vol dromenvangers en zij gaf mij er eentje mee. Het hielp niet, maar ik vind hem wel mooi dus hij blijft lekker boven mijn bed hangen.” Ook zien we posters van Dua Lipa en Ariana Grande. Daar heeft Laura nog een grappig verhaal over. ”Als ik naar een concert ga, koop ik altijd een poster. Ik wilde graag naar het concert van Dua Lipa, maar niemand wilde mee. Uiteindelijk kreeg ik mijn zus zover, op de voorwaarde dat ik met haar mee zou gaan wanneer Zara Larsson een keer in Nederland zou optreden. Die tour was destijds nog niet aangekondigd. Wat bleek? Het viel in dezelfde week, twee concerten in één week dus.”

Heb jij een huis met honderd kamerplanten? Of misschien heb je een enorme platencollectie, een echte ‘mancave’ of een enorme walk-in closet? Wij willen het graag zien…Stuur ons een mailtje! Dan komen we bij jou binnenkijken.

welgelegen

Wij keken binnen in het huis van Soldaat van Oranje: ‘Er staan hier hordes toeristen’

Deze week in 'binnenkijken bij', een huis waar wij zelf ook heel enthousiast van worden. We mogen na...