Woonnieuws! Dit gebeurt er met de oude Nijverheidsschool in Leiden

Aangeboden door Steenvlinder 20 februari 2019

Wij van indebuurt hebben een heel leuk nieuwtje voor jullie. Niet alleen voor Leidenaren die op zoek zijn naar een nieuwe woning, maar ook voor Leidenaren die op zoek zijn naar een mooie ruimte om te exposeren, op te treden of een superleuk evenement te organiseren. Lees snel verder!

De Nijverheid Leiden

De oude Nijverheidsschool in Leiden bevindt zich aan de Toussaintkade: een mooi plek omringd door een park en op vijf minuten fietsafstand van het centrum. Tot december werd deze oude school bewoond door studenten en nu wordt deze ruimte beheerd door Divorce Housing. Maar: niet voor lang meer! Ontwikkelaar Steenvlinder heeft namelijk te gekke plannen met dit plekkie.

Beeld: Steenvlinder

Klusappartementen

De gehele oude school, inclusief de kelder en gymzaal, wordt namelijk opgedeeld in klusappartementen. Steenvlinder heeft een woonprogramma opgesteld waarin is vastgelegd dat er 48 appartementen in de oude school komen. Mila van Steenvlinder vertelt ons: ”De exacte afmetingen en prijzen van de appartementen worden in maart bekend gemaakt. Wat wel al bekend is, is dat de oppervlaktes zullen variëren van 50 tot 150 vierkante meter.” Voor ieder wat wils dus!

Zelfbouwkavels

Op het terrein rondom de school, aan de Haagweg, komen daarnaast ook nog 24 zelfbouwkavels. ”Mensen kunnen op deze kavel naar eigen wensen een woning bouwen. Het leuke daarvan is dat elke woning compleet anders wordt qua architectuur en indeling. Stellen zonder thuiswonende kinderen kunnen bijvoorbeeld heel veel open ruimtes maken, terwijl grotere huishoudens juist meer slaapkamers creëren.” De zelfbouwkavels worden aaneengesloten bouw van drie tot vier lagen hoog. ”Een beetje zoals je in Nieuw Leyden  ziet,” vertelt Mila.

Zo komt het eruit te zien | Beeld: Steenvlinder
Zo komt het eruit te zien | Beeld: Steenvlinder

Waar en wanneer?

Heb je interesse in deze vrijkomende kluswoningen en kavels? Houd dan de website van Nijverheid Leiden goed in de gaten. In maart worden de prijzen bekend gemaakt en vanaf juni wordt er gestart met de verkoop. Volgens de planning kan er halverwege 2020 gestart worden met klussen en bouwen.

Leidse initiatieven gezocht!

Niet alleen woningzoekenden en klussers kunnen blij zijn met dit initiatief: ook Leidenaren die iets leuks willen organiseren voor hun stad moeten hier zijn. Steenvlinder wil namelijk graag dat de gemeenschappelijke ruimtes van de Nijverheid worden benut. ”Dat kan zijn met een expositie, een workshop of bijvoorbeeld yoga in de gymzaal. Een buitenactiviteit kan natuurlijk ook,” aldus Mila. “We kunnen niet alles, maar als het te overzien is qua grootte en planning van de activiteit, willen we gastvrij zijn om dit mogelijk te maken. De Leihallen markt van Kleedvermaak gaan bijvoorbeeld op 17  maart het spits afbijten op deze locatie,” vertelt Mila. Zij roept alle Leidenaren met een goed idee dan ook op om haar te mailen: [email protected]. ”En natuurlijk is iedereen van harte welkom op de open dagen die wij de komende tijd gaan organiseren.” Superleuk!

Op de hoogte blijven van alle informatie? Houd de website van Nijverheid Leiden in de gaten of volg hen op Instagram en Facebook.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Steenvlinder. Meer over Steenvlinder ontdekken?

Steenvlinder

makelaars

Nu openHele dag

Oosteinde 237, Voorburg

Bekijk meer:makelaars