Studeren in Leiden? 4 x zo vind je snel een kamer in Leiden

Door Myrthe Galle 12 augustus 2018

Maandag is het weer zover: de EL CID-week gaat dan van start! Duizenden nieuwe studenten komen naar Leiden om kennis te maken met hun nieuwe thuis. Maar: hoe vind je zo snel mogelijk een kamer? Wij helpen je uit de brand met deze tips!

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Tip 1: schrijf je in bij ROOM

ROOM is een platform dat gekoppeld is aan DUWO, de grootse studentenhuisvester van Nederland. Je betaalt eenmalig €35,- inschrijfkosten, daarna kun je acht jaar lang op kamerjacht. Bij ROOM vind je kamers met eerstejaars- en reistijdvoorrang. Als je dus ver weg woont en/of eerstejaars bent, heb je voorrang op andere studenten! Tip: schrijf je zo snel mogelijk in, het liefst al voor je begint met je studie. Zo maak je de meeste kans om hoog op de wachtlijst van een kamer te eindigen!

Tip 2: Facebookgroepen

Op Facebook kun je genoeg groepen vinden waar studentenhuizen een advertentie plaatsen wanneer er een kamer vrijkomt. Bijvoorbeeld de Facebookgroep Zoekt Kamer in Leiden is superhandig om kamers op te vinden. Veel studentenhuizen plaatsen in deze Facebookgroep een advertentie wanneer ze een nieuwe huisgenoot zoeken. Je kunt reageren op de kamer en een kans wagen tijdens de hospiteeravond.

Hospiteren

Mocht je nog geen ervaring hebben met hospiteren, hier een korte uitleg. Hospiteren is een soort solliciteren voor een kamer: je stuurt een mailtje waarin je jezelf voorstelt, en met een beetje geluk word je uitgenodigd op de hospiteeravond. Je komt dan, vaak samen met andere mensen die gereageerd hebben, langs in het huis om kennis te maken. Hopelijk klikt het en word je uitgekozen, dan mag je de kamer hebben.

Tip 3: ga bij een vereniging

De vijf grootste studentenverenigingen – bekend als De Grote Vijf – bezitten een aantal huizen waar je alleen in kunt wonen als je lid bent van hun vereniging. Ook zijn er andere studentenhuizen waar het een eis is dat je bij een vereniging ingeschreven staat. Lid zijn van een vereniging vergroot dus je kansen en bovendien: wat is er nou leuker dan met mensen van je vereniging samen te wonen?

Tip 4: neem een abonnement op Kamernet

Als de voorgaande tips geen succes opleveren: Kamernet is een fijne website met een hoge slagingskans! Het is een soort Marktplaats voor kamers. Voordeel: vaak hoef je niet te hospiteren, maar kun je gewoon een bezichtiging aanvragen. Je kunt zonder een betaald account alle kamers bekijken, maar om te reageren moet je een premium-account nemen. Dat kost €21,- voor 15 dagen of €34,- voor een maand, dan kun je onbeperkt reageren op kamers. Het kost wat, maar grote kans dat het iets oplevert!

Veel succes bij je zoektocht naar een kamer! Weet jij ook nog een goede tip? Stuur hem dan vooral naar ons door!

Leiden sleutelstad koornbrug

EL CID-week Leiden 2018: dit moet je weten

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent dat ook de introductieweek EL CID binnenkor...
Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Lifestyle Wonen