Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van klaslokaal tot klushuis; dit wil je weten over de woningbouw in een voormalige Leidse school

Aangeboden door Steenvlinder 19 november 2019

Wonen in wat ooit een klaslokaal was in de Christelijke Nijverheidsschool voor Meisjes? Dat kan! Op een toplocatie nét buiten het centrum van Leiden langs de Haagweg worden kluswoningen gebouwd. En er zijn nog woningen beschikbaar. Op 30 november is er een open dag in de school zelf!

De kluswoningen in dit unieke woonproject op de Toussaintkade genaamd De Nijverheid, kun je helemaal maken, indelen en inrichten zoals jij voor ogen hebt. Klinkt goed hè? Hangt straks jouw tv op de plek waar ooit een krijtbord hing…

Kluswoningen en bouwkavels

In het monumentale schoolpand woonden tot voor kort studenten. Nu is Steenvlinder het gebouw aan het herontwikkelen tot kluswoningen en zelfbouwkavels. Gekozen is om prachtige oude elementen in de school, zoals de grote trap, de hoge plafonds en de aula in tact te laten.

Als je de open dag bezoekt, die óp de locatie zelf is, kun je je makkelijker een beeld vormen van de klaslokalen. En als je besluit om van het lokaal een unieke woning te maken, sta je niet alleen. Steenvlinder helpt je namelijk.

Zonnepanelen op je dak

Zo wordt het gebouw nog dit najaar klusrijp gemaakt. Dat betekent dat er nieuwe kozijnen worden geplaatst en dat elke woning een nieuwe voordeur krijgt. Bovendien wordt de gevel onder handen genomen en het dak vernieuwd.

Elke bewoner wordt eigenaar van een stuk van het dak en mag daarop zelf zonnepanelen plaatsen. En als je besluit dat te doen, krijg je vijfduizend euro korting op de kluskavelprijs.

Aan de rand van de binnenstad

De woning wordt gasloos geleverd en de warmtelus die nodig is om de warmtepomp op aan te sluiten, wordt aangelegd. Best bijzonder om duurzaam te wonen in een historisch en monumentaal pand aan de rand van hartje binnenstad van Leiden.

Naast het klusrijp maken, begeleidt de Koperscoach van Steenvlinder je vanaf het moment dat je optie op een woning neemt tot het moment dat je eigenaar bent en ermee aan de slag gaat. Professionals denken met je mee. Je kunt gebruikmaken van het netwerk van adviseurs voor ontwerp, duurzaamheid en financiën. Deze toppers hebben antwoorden op je vragen en staan je met plezier bij.

Wat moet je zelf doen?

Wat moet je zelf aan je kluswoning doen? Ten eerste moet je de financiering rond krijgen natuurlijk. Als dat is gelukt, moet je nadenken over de isolatie van de vloeren en gevels, bedenken waar je wanden wilt plaatsen en er moet een plan en plek komen voor elektra, water en ventilatie.

Vervolgens buig je je over de indeling en het uiterlijk van de badkamer, toilet en keuken. En misschien is er in jouw kluswoning een trap nodig? Tenslotte werk je je woning af en is je droomwoning een feit…

Er is nog plek

Er zijn onder andere nog twee maisonnettes beschikbaar in het project De Nijverheid. Nieuwsgierig? Ga dan naar de open dag op zaterdag 30 november. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je kijken waar in het gebouw jij het wel ziet zitten om je woning te maken. Kijk voor meer informatie op www.nijverheidleiden.nlMeer over Steenvlinder ontdekken?

Steenvlinder

makelaars

GeopendHele dag

Oosteinde 237, Voorburg

Bekijk meer:makelaars