Lekker warm! 3 x Leidse huizen met een open haard

Door Carin van der Meij 10 februari 2019

Laten we eerlijk zijn… het is gewoon te koud in Nederland. Je bevriest zodra je naar buiten gaat zonder sjaals, mutsen en handschoenen, dus wij kunnen wel wat warmte gebruiken. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar mooie koopwoningen met een open haard. 

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Lammenschansweg 95

Deze jaren ’30 woning ligt aan de rand van de Professorenwijk/Tuinstadwijk. Naast de woonkamer en keuken zijn er twee badkamers en vijf slaapkamers aanwezig. In het huis kun je veel details uit de jaren ’30 terugvinden. De open haard heeft een witte schoorsteenmantel, dus je kunt hem gezellig aankleden met accessoires.

Franchimontlaan 17

Het is het pronkstuk van de woonkamer: de open haard. Hij bevindt zich midden in de woonkamer en wij kunnen je zeggen: wij zien onszelf hier wel zitten met een warme chocolademelk. Leuk detail: deze woning in de Professorenwijk is een voormalige groentewinkel. De winkel is in de loop der tijd verbouwd tot woonhuis.

Hoge Rijndijk 93

Wauw, wat een plaatje! Deze woning uit 1951 heeft een woonkamer, eetkamer, keuken, drie slaapkamers, badkamer en een garage. En dan de open haard. Hij heeft een zwarte schoorsteenmantel en staat midden in de woonkamer wat zorgt voor een gezellige sfeer. Het huis is volledig opgeknapt en modern ingericht. Handig voor als je twee linkerhanden hebt.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen