Jaloers! Doran & Martin hebben met hun woning en B&B een waanzinnig uitzicht over de Nieuwe Rijn

Door Lotte van den Elsen 13 mei 2019

Een tijdje geleden zijn wij met jullie hulp een zoektocht gestart naar plekken in Leiden met een bijzonder uitzicht. Daarop kregen wij veel leuke reacties. Zo ook van Doran en Martin. Zij hebben een uitzicht waar elke Leidenaar van droomt.

Nieuwe Rijn 22

Doran en Martin zijn geboren Leidenaren, maar woonden een tijd in Voorschoten. Inmiddels zijn ze weer terug verhuisd naar Leiden. ”We wilden eigenlijk kleiner gaan wonen, nu onze dochters het huis uit zijn. Maar toen deed deze kans zich voor,” vertelt Martin. Sinds twee jaar hebben Doran en hij een prachtige woning aan de Nieuwe Rijn met een Bed & Breakfast erboven. En daar vandaan heb je een waanzinnig uitzicht over Leiden.

B&B nr22

In hun B&B komen allerlei soorten mensen, zowel toeristen uit eigen land als het buitenland. Doran en Martin wonen zelf ook in het pand en zijn erg betrokken bij de buurt. ”Er valt altijd wat te zien buiten,” vertelt Doran. Een mindere kant van het wonen in het centrum, is dat het er toch wel erg rumoerig is. ”Het opbouwen van de markt begint ’s nachts al, en dat zorgt wel voor veel herrie. Maar ja, daar doe je niks aan,” aldus Doran. Op feestdagen zoals Koningsdag en het Leidens Ontzet hebben zij en Martin altijd eerste rang plaatsen, zij kijken zo op het podium op de Koornbrug. Doran: ”Als de grasmaaier wordt gedanst, ben ik altijd van de partij. Leidser kan niet!”

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Meer over NR22 Leiden ontdekken?

NR22 Leiden hotels

Nieuwe Rijn 22A, Leiden

Bekijk meer:hotels

Lees ook:

Binnenkijken bij Annouk (21): ‘Er zijn weinig studenten met zo’n mooi uitzicht’

Deze week hebben we weer een mooie toevoeging aan onze reeks Leidse plekjes met mooi uitzicht. Wij b...

Even koekeloeren! Wij namen een kijkje op het dakterras van Minerva