Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een prachtige groene wijk in het hartje van Leiden? Buurtenergie maakt een plan!

Aangeboden door Steenvlinder 11 mei 2019

Een groene wijk waar buurtbewoners ongestoord kunnen genieten van water, natuur en culturele activiteiten… Klinkt goed toch? Buurtintiatief Buurtenergie maakt zich hard voor zo’n plek. Lees hier alles over hun plannen! 

Buurtenergie

Nu vraag je je waarschijnlijk direct af: wat staat er te gebeuren? Buurtenergie is een buurtinitiatief dat zich inzet voor een gezonde, groene en verbonden wijk rondom het Energiepark in Leiden. Dit initiatief is ontstaan vanuit het Nieuw Leids Bolwerk en heeft als doel om bewoners en belanghebbenden van het Energiepark een stem geven. De buurtbewoners kunnen zich op deze manier uitspreken over wat zij in de toekomst graag in deze omgeving willen zien.

Het Energiepark en omgeving

Buurtenergie is nu bezig met het bedenken en ontwerpen van een nieuw plan voor het energiepark. In dit park kunnen Leidenaren genieten van groen, water en ambacht. Wandelaar en fietser krijgen de ruimte, de auto wat minder. Met veel groen worden wonen en werken bij elkaar gebracht. Ook de bewoner, bezoeker en ondernemer bij elkaar brengen is een belangrijke pijler: bijvoorbeeld doormiddel van kleinschalige stadse activiteiten. Denk aan een Sunday Picknick of sloepjes aan de steiger van de Maresingel. Het wordt genieten daar!

Belangrijke data

Ben jij ook nieuwsgierig naar de plannen voor deze buurt of wil je je eigen stem laten horen? Omcirkel dan 14 mei in je agenda. Dan presenteren de ontwerpers van Buurtenergie de eerste plannen voor het Energiepark en omgeving. Deze presentatie vindt plaats in de Nieuwe Energie, tussen 19.00 en 21.30 uur. Na afloop is er nog een gezellige borrel!

En dan?

Tussen 14 mei en 6 juni, werken de ontwerpers hun ideeën verder uit tot een definitief plan. Dit plan gaat buurtenergie aanbieden aan het gemeentebestuur. Op 6 juni organiseert Buurtenergie nog een bijeenkomst. Hou het in de gaten! Je vindt alle informatie op de website en Facebookpagina. Samen maken we onze buurt!

Buurtenergie is een Buurinitiatief vanuit Nieuw Leids Bolwerk ondersteund door gebiedsontwikkelaars Bouwfonds Property Development, Steenvlinder en Woningcoörperatie de Sleutels. 


Meer over Steenvlinder ontdekken?

Steenvlinder makelaars

GeopendHele dag

Oosteinde 237, Voorburg

Bekijk meer:makelaars