Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Droomhuis alert! Deze huizen worden gebouwd in Oegstgeest en ze zijn nu te koop

Aangeboden door BPD (Bouwfonds Property Development) BV 5 augustus 2019

De Leidse regio staat vol met mooie panden, groot en klein. Het mooiste aan deze huisjes is natuurlijk hun historische karakter. In Oegstgeest wordt momenteel aan een nieuwbouwproject gewerkt dat deze authentieke Leidse stijl helemaal omarmt. En: er staan nog huizen te koop. Kijk mee!

Kop van Rhijn

Laten we eerst snel iets vertellen over het nieuwbouwproject waar het om gaat. Dit project heet Kop van Rhijn en het bevindt zich – je raadt het al – aan de Rijn. Je zit hier in Oegstgeest, aan de vaarroute tussen Leiden en de Kagerplassen. Een lekker plekje dus, want met 10 minuten fietsen ben je in Leiden. Recreatieplas het Valkenburgse meer is nóg dichterbij en ook Katwijk is goed bereikbaar.

De woningen

Het woonproject bestaat uit 44 appartementen en 20 woningen. De appartementen zijn inmiddels allemaal verkocht, maar enkele huizen zijn nog beschikbaar. Wij spraken Mark de Klijn, projectmanager van dit project. ”De huizen zijn op pakhuizen geïnspireerd en ogen een beetje industrieel. Op het eerste gezicht is de vormgeving sober en robuust, maar als je dichterbij komt zie je meer verfijning en details.” En wat speciaal is aan de locatie van deze huizen: de woningen komen op een eigen eilandje te staan, waardoor je vanuit je huis een prachtig uitzicht hebt over alle langsvarende bootjes.

Boothuizen

Deze boothuizen zijn woningen die je niet snel ergens anders zult tegen komen. Het centrale punt van dit type woning is de keuken. De vele ramen en het hoge plafond zorgen voor prachtige lichtinval. De splitlevel geeft veel sfeer in huis en door de extra verdiepingshoogte in de keuken is het lekker ruim. Als je vanuit de woonkamer door de ramen tuurt, kun je mooi op het water kijken. En, om het geheel een éxtra Leidse tintje mee te geven, vormt het binnenterrein van de woningen een hofje. Hoe leuk!

Boothuis | Beeld: BPD Ontwikkeling
Boothuis | Beeld: BPD Ontwikkeling

De grachtenpanden

Naast de boothuizen zijn er ook de grachtenpanden. In deze panden heb je een chique entreehal met openslaande deuren richting de woonkeuken. De living van het huis vind je op de eerste verdieping. Hier heb je enorm veel ruimte, want deze living is woningdiep en woningbreed. En het uitzicht? Je kunt zo het zonnetje in het water zien zakken. Een heerlijk plekje om te vertoeven, denken wij zo.

Beeld: BPD Ontwikkeling

Sfeervol

Projectmanager Mark is erg blij met het project: ”Het wordt een nieuw stukje Oegstgeest met een geheel eigen sfeer. Na een lange dag varen op de Kagerplassen of door de grachten van Leiden vaar je zo je eigen huis in. Probeer je dat eens voor te stellen.” Als we de afbeeldingen mogen geloven, gaat het een fantastisch nieuw plekje worden. Wil je meer weten over dit project of contact opnemen met de makelaar? Bekijk hieronder de website.


Meer over BPD (Bouwfonds Property Development) BV ontdekken?

BPD (Bouwfonds Property Development) BV

Poortweg 2, Delft