Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de duurste buurten van Leiden

Door Lotte van den Elsen 6 november 2017

Leiden telt momenteel 54 buurten. (Of eigenlijk 55… met ons meegeteld!) Daartussen zit nogal wat verschil: in de ene buurt betaal je twee keer zoveel als in de ander… Say whaaaat? Dit zijn de duurste, goedkoopste en upcoming buurten van Leiden. 

buurten leiden
Beeld: Gemeente Leiden

Dit zijn de duurste buurten

Echt goedkoop wonen doen we in Leiden natuurlijk sowieso niet, de prijzen zijn hier al bovengemiddeld hoog. Toch is er ook in de stad zelf een groot verschil. Als we kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter zijn de Vreewijk, de Vogelwijk en Havenwijk-Noord de duurste buurten in Leiden. In de Vreewijk – waar 2400 mensen wonen – is de gemiddelde prijs per vierkante meter €3801. In de Vogelwijk – 1500 inwoners – is de gemiddelde prijs per vierkante meter €3501. In Havenwijk-Noord – 565 inwoners – betaal je €3633 per vierkante meter. Behoorlijke bedragen dus!

Dit zijn de goedkoopste buurten

Gelukkig zijn er ook leuke plekken waar de prijzen een stuk lager liggen. In de buurten de Camp (Binnenstad-Noord) en de Slaaghwijk (Merenwijk) betaal je het minst. Wanneer je woont in Slaaghwijk (4445 inwoners) ben je €1687 per vierkante meter kwijt. In de Camp – 1095 inwoners – betaal je slechts €1453 per vierkante meter. Andere goedkope buurten zijn bijvoorbeeld de Molenbuurt en Merenwijk Centrum.

Opkomende en populaire wijken

De relatief goedkope Molenbuurt, de Camp en Merenwijk Centrum staan wel in het lijstje ‘opkomende buurten’ op Weetmeer.nl, net als d’Oude Morsch en Groenoord. De vraagprijzen stijgen hier dan ook bovengemiddeld snel. De meest gewilde buurten zijn volgens deze website Havenwijk-Noord, Levendaal-West, Raadsherenbuurt, Havenwijk-Zuid en Noordvest.

Benieuwd hoe de duurste huizen in Leiden eruit zien? Kijk hier!

Bron cijfers: Weetmeer.nl 

 

Meer over

Gemeente Wonen