Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in het wevershuisje van redacteur Lotte (26) in de Leidse binnenstad

Door Lotte van den Elsen 24 juni 2019

Deze week in ‘Binnenkijken bij’ geeft onze redacteur Lotte een kijkje in haar eigen woning. Zij woont in een klein wevershuisje in het hartje van Leiden. Kijk mee!

Twee meter

”Ik woon nu bijna twee jaar in dit huisje in het centrum van Leiden. Mijn moeder noemt het voor de grap wel eens een tiny house, het is hier namelijk supersmal. Ik denk ongeveer twee meter. Wel heb ik twee verdiepingen: beneden de hal, slaapkamer en badkamer. Boven zijn de woonkamer, de keuken en een balkonnetje. Wat wel tof is: mijn slaapkamer heeft een groot dakraam, ik kan dus zo naar de sterren kijken. Of naar alle buurtkatten die ’s nachts over mijn balkon lopen.”

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Wevershuisje

”Het type huis waarin ik woon noemen ze een wevershuisje. Zo worden vroegere arbeidershuisjes genoemd. Blijkbaar woonden in dit soort huizen vroeger hele gezinnen, ik kan me niet voorstellen hoe dat past. Ik woon hier alleen, of eigenlijk met anderhalf persoon: mijn vriend woont hier een paar dagen van de week en de rest van de tijd in Eindhoven.”

Schildpadden

”Zoals je op de foto’s wel kunt zien zijn er een paar thema’s die door mijn huis heen lopen. Ik ben gek op de kleur roze, ik houd van dierenprintjes en ik heb een vrij uitgebreide schildpaddenverzameling. Dat zijn mijn lievelingsdieren, bij mijn ouders hadden wij er vroeger een als huisdier. Onlangs kreeg ik van mijn vriendin een peper- en zoutstelletje cadeau, van twee seksende schildpadden. Altijd erg leuk om die op tafel te zetten!”

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Aan de muur

”Aan de muur heb ik veel foto’s hangen, maar ook kleine schilderijtjes en decoraties. Ik vind het leuk dat soort dingetjes mee te nemen van reis. In de gang hangt een grote kitscherige Abba poster, die heb ik vorig jaar gekocht in het ABBA-museum in Stockholm. Een vrolijke binnenkomer!”

Cavia’s & poëzie

”Bij de eettafel hangt een ander dingetje waar ik erg blij mee ben. Ik heb een vriendin die heel goed kan schilderen en zij heeft één van mijn cavia’s op canvas vereeuwigd. In het gouden lijstje in de woonkamer hangen drie gedichtjes van de Leidse dichter René Oskam. Zijn werk vind ik erg leuk en twee jaar geleden heb ik hem geïnterviewd voor indebuurt!

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Lees ook:

Binnenkijken bij Instagrammer Lara: ‘Ik vind het keigezellig in de Kooi’

We hebben ons erg verheugd op deze editie van 'Binnenkijken bij', want wij gaan op de koffie bij Ins...

Binnenkijken: Syl (55) en Frans (60) hebben een superkleurrijk interieur en het is fan-tas-tisch!

Deze week schrijven we onze Binnenkijken bij met éxtraveel enthousiasme, want we hebben nu toch een ...

Binnenkijken bij Annouk (21): ‘Er zijn weinig studenten met zo’n mooi uitzicht’

Deze week hebben we weer een mooie toevoeging aan onze reeks Leidse plekjes met mooi uitzicht. Wij b...