Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Instagrammer Lara: ‘Ik vind het keigezellig in de Kooi’

Door Lotte van den Elsen 17 juni 2019

We hebben ons erg verheugd op deze editie van ‘Binnenkijken bij’, want wij gaan op de koffie bij Instagrammer Lara. Zij is de persoon achter het snelgroeiende Instagram-account ‘5th_floorinterior’. Wij waren benieuwd naar haar verhaal.

Dit is Lara

We worden hartelijk onthaald door Lara, een 25-jarige dame met een Brabantse tongval. Zij woont pas sinds augustus in ons mooie Leiden en het bevalt haar erg goed. ”Ik vind het hier keigezellig,” zegt ze meteen. ”Ik kende Leiden eigenlijk helemaal niet goed voordat ik hier naartoe kwam. Een vriendin van ons woont hier, dus daarom was ik er wel een keertje geweest. Eigenlijk is het heel toevallig gelopen dat ik hier ben komen wonen.”

Van Purmerend naar Leiden

Wij zijn natuurlijk meteen benieuwd hoe dat dan zit. ”Ik kom oorspronkelijk uit Roosendaal, maar ben tijdelijk naar Purmerend verhuisd, omdat ik een baan kreeg in Amsterdam.” Lara was tien maanden samen met haar vriend toen hij bij haar introk. ”Heel snel eigenlijk, maar een lange afstandsrelatie vonden we maar niks. Dus toen zei ik: oké, kom er maar bij!” vertelt ze lachend. Toen de twee het huis in Purmerend moesten verlaten, gingen ze op zoek naar iets anders. ”Amsterdam was geen optie, dat wilden we allebei niet en het was sowieso veel te duur. Toen zei mijn vriend: laten we eens in Leiden gaan kijken.”

Beeld: indebuurt Leiden

De Kooi

”Binnen een week kwam ik dit appartement tegen,” aldus Lara. ”Al heel snel werd ik uitgenodigd om te komen kijken. Mijn vriend kon die dag niet mee, dus ik ging alleen. Toen ik binnenkwam dacht ik: oei het is wel écht klein.” Maar Lara besloot het appartement toch te nemen en daar heeft ze zeker geen spijt van. Ze vindt Leiden en haar plekje in de Kooi erg leuk. Wij waren stiekem een beetje benieuwd of Lara wel op de hoogte was van de reputatie van de Kooi als ‘slechte wijk’. ”Toen ik het ging huren niet, maar ik hoorde het al snel van mijn vriendin. Het deed mij eigenlijk zoveel, ik dacht: ik oordeel zelf wel. En ik vind de sfeer hier eigenlijk heel prima.”

Beeld: indebuurt Leiden

Interieur

Zoals we al weten is interieur een grote passie van Lara. ”Vroeger bij mijn ouders thuis wisselde mijn slaapkamer heel vaak van inrichting, ik wilde het om de zoveel tijd weer anders. Toen dachten ze: gaat ze weer hoor. Nu vinden ze het heel leuk hoe ik met mijn huisje bezig ben. Ik gebruik ook vaak spullen van thuis. De snijplank die daar ligt, is bijvoorbeeld gemaakt door een vriend van mijn vader. Hij gebruikte daarvoor het hout van mijn vaders bureau, grappig hè?”

Instafamous

Het zal niet lang meer duren voordat Lara écht Instafamous is. Ze begon haar 5th_floorinterior in december 2018 en ze heeft nu al meer dan 1300 volgers. Sinds ze haar interieur op Instagram deelt, wordt haar ook vaak om advies gevraagd. ”Vrienden die in huis bezig zijn willen ineens allemaal mijn mening weten, maar ook volgers vragen wel eens om advies.”

Positief

Lara is een echte fan van social media en vooral wooninspiratie-Instagrammers hebben haar in positieve zin verrast. ”Instagram wordt best vaak ervaren als iets negatiefs. Je wordt bestookt met neppe perfecte plaatjes en vooral in het wereldje van influencers en fitgirls, is er sprake van jaloezie en negatieve comments. Bij interieur-grammers is dat er helemaal niet. Iedereen reageert positief op elkaar en zet elkaar graag in het licht.”

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden