7 x deze types kom je tegen op een hospiteeravond

hospiteeravond beeld anp
Beeld: ANP | Maker: Ramon van Flymen

De meeste van ons hebben het ooit meegemaakt: de gruwel van het hospiteren. Zo’n zenuwslopende avond waarbij je in een groep met vreemden wordt gegooid en een leuke indruk moet zien te maken. Deze types kom je daar tegen.

De Topchef

Risotto voor tien? Geen probleem. Gezamenlijk kerstdiner? Oh, dat doe ik wel. Deze hospitant gelooft heilig: liefde gaat door de maag. Bij het voorstelrondje zal de Topchef dus ook direct benoemen dat koken een favoriete bezigheid is. Is dat echt zo of is het een uitgekookte strategie?

Het eisenpakket

”Hoe goed is de Wifi hier? En die bushalte twee straten verder, levert dat herrie op? Moet ik bijdragen aan de wasmachine? Want ik breng de was naar mijn moeder…”
Het Eisenpakket stelt meer eisen dan de gemiddelde gedesillusioneerde zestiger in het programma ‘Lang Leve De Liefde’. Meestal niet de meest populaire kandidaat.

De Houdini

Deze hospitant gaat eigenlijk geheel op in het interieur van de kamer. Je hoort hem of haar niet. Zwijgend volgt de Houdini de rondleiding, vaak veilig verdekt opgesteld achter een kamerplant of keukenkastje. Dan, halverwege de avond, is de hospitant ineens verdwenen zonder gedag te zeggen.

De OB (Oude Bekende)

Een ware plaaggeest voor iedereen die op dezelfde kamer aast: de Oude Bekende. Deze kandidaat heeft namelijk al een connectie met één van de huisgenoten en probeert dit feit zo veel mogelijk uit te melken. Of dat ook werkt, is natuurlijk altijd maar de vraag.

De Brulaap

Wat er ook gezegd of gevraagd wordt, de Brulaap heeft overal een reactie op. Het liefst luidkeels, dwars door alle andere aanwezigen heen. De Brulaap wil er graag tussenuit springen in de groep en hoopt dat dit gedrag een nieuwe kamer oplevert. In werkelijkheid levert het niets op dan gehoorschade.

Het Juicechannel

Deze persoon heeft cyberstalking en spionage tot een ware kunst verheven. Zonder ooit maar één woord met de potentiële huisgenoten te hebben gesproken, weet het Juicechannel al van allemaal de studie, het geboortejaar en welke sport die beoefende in groep 5. Deze Juiceking of -queen studeert evenveel voor een hospiteeravond, als voor een gemiddeld tentamen.

De Senior

Deze hospitant is al zolang aan het hospiteren dat zijn of haar studie al bijna is afgerond. Dit type kan zowel verveeld als wanhopig uit de hoek komen. Vaak is de Senior een beetje bitter over het lange hospiteertraject dat hij of zij doormaakt. Wees dus lief en bied bijvoorbeeld je stoel aan of vraag de Senior iets over vroeger te vertellen.

Psst… Wil jij geen senior worden in het hospiteren? Check dan deze tips!

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Kijkteris! Deze woningen in Leiden houden binnenkort open huis”

Kijkteris! Deze woningen in Leiden houden binnenkort open huis

leiden sleutelstad uitzicht pieterskerk
Ga naar “Naar de bouwmarkt in Leiden: 4 x hier haal je alles voor klussen in je huis”

Naar de bouwmarkt in Leiden: 4 x hier haal je alles voor klussen in je huis

bouwmarkt Leiden
Ga naar “Te koop: 3 x Leidse woningen onder de drie ton”

Te koop: 3 x Leidse woningen onder de drie ton

herenstraat

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Remia saus van € 2,05 voor € 0,99”

Remia saus van € 2,05 voor € 0,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Raak Zero O vruchtensiroop van € 1,91 voor € 0,89”

Raak Zero O vruchtensiroop van € 1,91 voor € 0,89

  • Dirk
  • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Chocomel van € 2,89 voor € 0,89”

Chocomel van € 2,89 voor € 0,89

  • Dirk
  • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Johma salade van € 3,41 voor € 1,59”

Johma salade van € 3,41 voor € 1,59

  • Dirk
  • Geldig t/m 6 december 2022