5 x wonen aan het water in Leiden

Door Lotte van den Elsen 12 februari 2018

Wonen in de sleutelstad is natuurlijk sowieso een feestje, maar wonen aan het water is helemaal bijzonder. Als je in één van deze vijf huizen woont, kijk je uit over het water. Wauw!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Rapenburg 53

Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda

Dit monumentale pand, dat aangeboden wordt op Funda, ligt halverwege de Rapenburg. Het pand bestaat uit een voor- en een achterhuis en heeft in totaal een oppervlakte van 258 vierkante meter. Dit huis is in 1995 volledig gerenoveerd. Het heeft vijf slaapkamers en twee badkamers. Ook leuk: dit stulpje heeft een tuin én ook nog een binnenplaats, tussen het voor- en het achterhuis. Het prijskaartje? €1.195.000 k.k.

Plantsoen Funda

5 x huizen in Leiden met als prijskaartje: 1 miljoen euro

Heb je toevallig nog een miljoen euro in de sokkenlade? Mooi! Wij hebben namelijk vijf schitterende ...

Rijndijk 106

Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda

Hier woon je direct aan de Rijn. Dit herenhuis is gebouwd rond 1935, en heeft een ruime voor- en achtertuin. Extra leuk: dit pand heeft een losse serre aan het water. Kun je warm en droog genieten van het uitzicht over het water! Verder heeft het huis vier slaapkamers en een badkamer met ligbad. De oppervlakte is zo’n 126 vierkante meter. Wat moet je neerleggen voor dit stulpje? Heel wat centjes… namelijk € 500.000 k.k.

Morssingel 304

Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda

Wonen óp het water kan natuurlijk ook. Deze woonark op de Morssingel is te koop. Als je hier woont heb je een hele bijzondere buurman: namelijk museum Volkenkunde. Ook heb je uitzicht op Molen de Valk. Deze woonark heeft twee ruime slaapkamers en een woonkamer met open keuken. Het woonoppervlak is 88 vierkante meter. En in de zomer kun je natuurlijk lekker op je eigen terrasje op het water zitten. De kosten? € 329.000 v.o.n

Herman Kleibrinkstraat 20

Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda

Houd je van varen? Hier woon je aan het vaarwater én je hebt een eigen ligplaats voor je boot. Ook het uitzicht is niet mis: je kijkt uit op de haven. Dit huis heeft vier slaapkamers en twee badkamers. Ook heeft de woning een dakterras. De woonoppervlakte is 167 vierkante meter. Wil je hier wonen? Dan moet je even gespaard hebben, de woning kost namelijk €595.000 k.k.

Vitruviusstraat 144

Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda

Dit grote herenhuis ligt aan de rand van het Groene Hart en dichtbij het centrum van Leiden, in de wijk Roomburg. Het huis heeft vier slaapkamers en een woonoppervlakte van 197 vierkante meter. Aan het huis zit een praktijkruimte. Dit stulpje kost je €499.000 k.k.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen