Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lief zijn voor je voeten: hier scoor je superleuke schoenen én voettherapie of een pedicure

Aangeboden door Loopcentrum Rijnland 16 oktober 2020

Ben je tijdens of na een wandeling snel moe? En zorgt lopen bij jou regelmatig voor pijn, bijvoorbeeld aan je voorvoet, knie of onderrug? Grote kans dat je de verkeerde schoenen draagt. Als je jouw voeten eens goed onder de loep wil laten nemen, is het slim om langs te gaan bij Loopcentrum Rijnland. Hier vind je veel deskundige voetspecialisten onder één dak. Zij helpen je preventief bij loopklachten met voettherapie of pedicure en bij het vinden óf personaliseren van jouw ideale paar!

Bij het uitzoeken van nieuwe schoenen kijk je misschien vooral naar hoe ze eruitzien, terwijl een schoen voornamelijk bedoeld is om je goed te laten lopen. “Als je bijvoorbeeld veel sport of wandelt moet je altijd schoenen op maat kopen. Dat zie je met schoenen bestellen via internet nog wel eens misgaan. Bij het loopcentrum helpen wij iedereen goed op weg met de juiste schoenen”, vertelt eigenaar Paul Tap.

“Voetklachten ontstaan vaak tussen je veertigste en zestigste”, legt Paul verder uit. “Dat is vervelend, want dan hebben mensen die bij ons komen vaak al tien jaar lang op slechte schoenen gelopen en allerlei voet- en houdingsklachten.”

Gratis inloopspreekuur

Iedere dinsdag tussen 13.30 en 14.30 uur kun je met elke voet- en schoenklacht tijdens het inloopspreekuur gratis binnenlopen (in de coronaperiode dient er een afspraak te worden gemaakt). Bij dit spreekuur is een podotherapeut, schoentechnicus en schoenconsulent aanwezig: “Als mensen hier zijn geweest, zijn ze eigenlijk verbaasd dat ze al die jaren doorliepen met voetklachten. Een orthopedische schoenmaker kan bijvoorbeeld steunzolen voor hen maken of een aanvraag doen bij het Alrijne Ziekenhuis waar wij hele korte lijnen mee hebben.”

Van hippe laars tot moderne sneaker

Ook wanneer je geen last hebt van klachten bij het lopen, ben je gewoon welkom bij Loopcentrum Rijnland. De schoenen die je hier shopt zijn niet alleen goed voor je voeten, maar in veel gevallen ook hartstikke modieus. Zo verkoopt dit centrum onder andere moderne sneakers, stevige wandelschoenen, hippe laarzen en sportieve hardloopschoenen voor dames en heren. Met bekende merken als Skechers, Mizuno, Mephisto en Lowa helpt het loopcentrum veel mensen op weg. En ben je een vroege vogel? Dat komt mooi uit: op zaterdagochtend ontvang je tot 12.00 uur € 10,- korting op wandel- en sportschoenen.

(Lees verder onder de foto’s)

Eigenaar Paul en vestigingsmanager Mariska (Beeld: indebuurt Leiden)
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Klachten die vragen om goede schoenen

Er zijn verschillende klachten waarmee klanten bij Loopcentrum Rijnland binnenkomen. Paul: “Bij klanten die last hebben van overgewicht kunnen we de loopkwaliteit vaak verbeteren door stevigere schoenen. Andere klachten zijn zenuwbeklemmingen in de voorvoet, enkel- of knieslijtage, rug- of herniaklachten en ouderdomsklachten. Met de juiste schoenen is dit allemaal goed op te vangen. En we maken hier ook schoenen op maat. Je mag daarbij zelf de kleur en soort leer uitzoeken.”

Eigen schoenen ontwerpen

In hetzelfde gebouw kun je bij schoentechnicus Pim zelf je schoen ontwerpen. Paul: “Je stelt dus je eigen maatschoen samen en personaliseert jouw eigen schoenen. Je ziet het verschil bijna niet met een gewone sneaker. Het blijft natuurlijk wel een maatschoen, maar tijdens het lopen merk je een gigantisch verschil in mobiliteit.”

Medisch pedicure en podotherapeut

De medisch pedicure zit in een kamer om de hoek en werkt behalve doordeweeks ook op zaterdag. “In deze behandelkamer helpen we mensen in een vroeg stadium waardoor we bijvoorbeeld amputaties of verder verval kunnen voorkomen”, vertelt medisch oncologisch zorgverlener Nelly Remijn. In een andere kamer zit ook een podotherapeut. Hij is specialist in het onderzoeken en behandelen van klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand of afwijkend looppatroon, bijvoorbeeld bij diabetische en reumatische voeten.”

(Lees verder onder de foto’s)

Orthopedische schoentechnicus Pim (Beeld: indebuurt Leiden)
Maatsneaker bij de schoentechnicus (Beeld: indebuurt Leiden)
Podotherapeut vanuit RondOm (Beeld: indebuurt Leiden)
Medisch oncologisch zorgverlener Nelly (Beeld: indebuurt Leiden)

Dat is handig: een gratis 3D-scan voor je voeten

Om erachter te komen welke schoenen geschikt zijn voor jou kun je bij het loopcentrum gratis en vrijblijvend een 3D-scan laten maken. Als uit de scan blijkt dat reguliere schoenen niet de juiste steun bieden, kunnen steunzolen of schoenen op maat soms uitkomst bieden.

De komende tijd ook kun je deze comfortzolen ook heel voordelig shoppen. Op zaterdag krijg je dertig procent korting op alle steunzolen voor lichte voetklachten. Bij ergere voetklachten volgt een doorverwijzing naar de podotherapeut of de orthopedische schoentechnicus.

Geheel of gedeeltelijk vergoed

Goed om te weten: mocht je steun- of podotherapiezolen nodig hebben dan worden die geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

(Lees verder onder de video)

Op de fiets (of auto) ben je er zo

Ook ontdekken wat goede schoenen voor jou kunnen doen? Tijd om langs te gaan bij Loopcentrum Rijnland. Je vindt de schoenenzaak naast de Baanderij in Leiderdorp, aan de Rietschans op nummer 72. Je kunt hier gratis parkeren. Heb je voor je bezoek al vragen, dan kun je ook eerst even bellen met de winkel op 071-2040239.

Meer weten? Via de oranje button hieronder ga je naar de website.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Loopcentrum Rijnland. Meer over Loopcentrum Rijnland ontdekken?

Loopcentrum Rijnland


Vandaag gesloten

Rietschans 72, Leiderdorp