Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig om te weten: Sligro is weer open voor iedereen (ook zonder pasje)

Door Lidwien Arndt 17 oktober 2020

Je hebt het misschien al gemerkt, het wordt drukker in de supermarkten en online boodschappen bestellen gaat weer minder makkelijk. Vandaag besteld is… volgende week in huis? Sinds deze week is er een extra mogelijkheid om boodschappen te doen: groothandels als Sligro, Hanos en Makro zijn weer voor iedereen toegankelijk. Dit maakte het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, bekend.

De regels van het RIVM zijn er niet voor niets. Ga alleen op pad als het nodig is, vermijd groepen mensen en houd afstand.

De tijdelijke opening voor consumenten zonder pasje geldt in ieder geval zo lang restaurants en cafés volledig zijn gesloten. De druk op de supermarkten neemt toe nu er een gedeeltelijke lockdown is. Ook afgelopen voorjaar besloten de zelfbedieningsgroothandels voor iedereen open te gaan.

Sligro

In Leiden kun je terecht bij de Sligro aan de Rooseveltstraat Je moet je dan wel even melden bij de balie en bij voorkeur een mondkapje dragen. De oproep aan klanten is: houd afstand en doe je boodschappen efficiënt met een lijstje.

Supermarkten

Voor de dagelijkse boodschappen kun je natuurlijk nog steeds terecht bij je eigen supermarkt. Houd rekening met de uurtjes voor kwetsbaren en iedereen wordt geadviseerd om weer zoveel mogelijk alleen te komen, liefst met een mondkapje op. Houd er rekening mee dat je na 20.00 uur geen alcohol meer kunt kopen. Om discussies hierover tegen te gaan, besluiten een aantal winkels om de openingstijden tijdelijk aan te passen. Check bij de supermarkt bij jou om de hoek de meest recente openingstijden.

Lees ook:

Leeg terras Annies corona

Gedeeltelijke lockdown in Leiden: ‘Kroegen en cafés gaan het nu heel zwaar krijgen’

“We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, vertelt Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag...

Vanaf 12 oktober hebben we een coronatestlocatie in Leiden en dit is waar

Aan de Verbeekstraat, in het grote kantoorpand waar jarenlang het Amerikaanse ingenieursbureau Jacob...

Omrijden: drie weekenden lang werkzaamheden aan Willem de Zwijgerlaan

Het is een feit: asfalt slijt als er elke dag auto's overheen rijden. Het asfalt op de Willem de Zwi...

Meer over

Corona Winkelen