Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Creatieve cadeautjes en een stukje geluk vind je bij Terpen Tijn in Leiden

Aangeboden door Terpen Tijn 4art 29 november 2019

Terpen Tijn, zegt die naam jou nog iets? Dat is de kunstschilder uit de Avonturen van Tom Poes. Denk jij nu: oh jaaaa, en hebben we een flashback veroorzaakt naar de tijd van toen? Moet je eens bij de winkel Terpen Tijn in Leiden binnenlopen. Allemaal ‘oh ja’-momenten dankzij de geweldige spullen in de schappen. Een winkel waar je slaagt voor een creatief cadeautje en waar je wegloopt met een glimlach op je gezicht.  

Het is de tijd van het jaar voor surprises en cadeautjes, dus het is een drukke periode voor broer en zus Rob (50) en Chris (57) Kluiters. Samen runnen zij Terpen Tijn, de speciaalzaak in kunstschilder- en tekenmaterialen op de Nieuwe Rijn. Bij Terpen Tijn vind je in elke prijscategorie en voor elke leeftijd wel een cadeautje. En natuurlijk spullen om een knaller van een surprise mee te maken.

Snoepwinkel voor bezoekers

Eigenlijk is de winkel voor art supplies het hele jaar door een snoepwinkel voor bezoekers. Voor alles op teken- en schildergebied, kun je bij Terpen Tijn terecht. En voor advies bij de producten, want het creatieve zit bij de familie Kluiters zelf ook in de genen, dus broer en zus weten waarover ze praten.

(Lees verder onder de foto’s)

Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden

Van guts tot gipsverband

Rob: “Je kunt hier lekker rondneuzen en we hebben ook veel klanten die juist dat komen doen. We hebben vaste klanten die regelmatig terugkomen, hobbyisten, maar ook professionele kunstschilders. Er komen gepensioneerden die een cursus aan het doen zijn, academische studenten, noem maar op.”

In de winkel vind je bijvoorbeeld spatraampjes waarmee je met ecoline en een tandenborstel kunstwerkjes kunt maken, linorollers en gutsen, gipsverband om je eigen afdrukken mee te maken, wascokrijtjes, porceleinstiften om servies mee te kleuren (topcadeau voor opa’s en oma’s), handgemaakte vellen papier uit India en Nepal. En wat dacht je van een Leiden-inkleurboek.

Rembrandt boven Van Gogh

Maar een van de belangrijkste items in het assortiment van Terpen Tijn is verf. Acrylverf, olieverf, ecoline, noem maar op. Rob: “We hebben professionele kwaliteit verf, zoals Rembrandt met veel pigment waardoor het uitstekend lichtecht is.”

Van Gogh hebben we ook, dat zit er qua kwaliteit net een stukje onder. Van Gogh zou zich omdraaien in zijn graf als-ie het hoorde. Maar dat is toch grappig, hè”, vertelt hij. “We hebben trouwens ook tubetjes van anderhalve euro voor de beginner. Of vingerverf, voor de kleintjes.”

(Lees verder onder de foto’s)

Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden

Van Botermarkt naar Nieuwe Rijn

Chris kan als geen ander adviseren over welke verf de juiste keuze is. Als kind al was ze altijd bezig met schilderen en tekenen. Maar naar de kunstacademie gaan en een creatieve carrière najagen, dat vond vader Kluiters niet zo’n goed idee. En dus zocht ze ander werk. Zo kwam ze als 21-jarige terecht bij Wolfslag Créatif op de Botermarkt. Dat was in 1983.

Een aantal jaar later ontstond de kans om zelf deze zaak over te nemen. Toch wel spannend om alleen te doen. Maar broer Rob voelde daar ook wel iets voor. Zo startten de twee Leidenaren in 1991 hun eigen zaak.

Kleuren van de regenboog

En dat was Terpen Tijn, waar inmiddels nu 28 jaar klanten binnen komen wandelen in een ruimte met álle kleuren van de regenboog in de schappen. Op kleur gesorteerd, dus heerlijk gestructureerd. En wie verder inzoomt, ontdekt de schat aan spullen die je haast niet kunt laten liggen.

(Lees verder onder de foto’s)

Stukje geluk

Zo makkelijk als het is om online cadeautjes te kopen, zo heerlijk is het eigenlijk om de fysieke winkel in te gaan. Pas dan ontdek je de ware schatten in het assortiment. Spullen die je eventjes terugbrengen in de tijd van toen, die een superleuk cadeau zijn voor de feestdagen en waar je blij van wordt. Als je dat al niet was geworden van een bezoekje aan de winkel zelf…

Je vindt Terpen Tijn op de Nieuwe Rijn in Leiden. Contactinformatie en openingstijden vind je hieronder.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Terpen Tijn 4art. Meer over Terpen Tijn 4art ontdekken?

Terpen Tijn 4art

speciaalzaken

Gesloten09:30 - 17:00

Nieuwe Rijn 57, Leiden

Bekijk meer:speciaalzaken