Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x speelgoedwinkels die je alleen in Leiden vindt

Door Sophie Halstein-Omtzigt 28 januari 2020

Volg jij altijd alle mom-vloggers voor de hipste kindercadeaus? Dat is meer niet nodig! Voor de volgende kinderverjaardag speur je gewoon de binnenstad van Leiden af. In de sleutelstad kun je namelijk heel bijzonder speelgoed scoren! Wij gingen voor jou op zoek naar speelgoedwinkels die je alleen in Leiden kunt vinden en zetten er vijf in een lijstje:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Jut & Juul 

Beeld: indebuurt
Beeld: indebuurt
Beeld: indebuurt

Ben jij voor een kinderverjaardag op zoek naar dat éne speciale cadeautje? Ga naar Jut & Juul. Je vindt hier hippe slaapzakjes met leuke printjes, superzachte speendoeken en kleurrijke aankleedhoezen. Maar ook speelgoed, knuffels en accessoires voor de kinderkamer. Liever vanuit huis shoppen? Dat kan via de webshop.

Speelgoed & stylingsadvies

Achterin de winkel spreken wij de Leidse eigenaresse Anne van Zwet aan die sinds 1993 de winkel runt: “Deze nieuwe locatie bestaat nu zes en een half jaar. Het unieke aan deze kinderwinkel? Dat wij verantwoorde en duurzame merken uit binnen- en buitenland in huis hebben. We wisselen veel en gaan daardoor altijd mee met de trends. Daarnaast vinden we het superleuk om iedereen te helpen door bijvoorbeeld stylingsadvies te geven voor de kinderkamer.”


Meer over Jut & Juul Lifestyle for Kids ontdekken?

Jut & Juul Lifestyle for Kids winkelen

Gesloten10:00 - 17:30

Nieuwe Rijn 58, Leiden

Bekijk meer:winkelen

Kleine Planeet

Beeld: indebuurt
Beeld: indebuurt
Beeld: indebuurt

Ga je voor duurzaam en ecologisch speelgoed? De Kleine Planeet is een milieuvriendelijke speelgoedwinkel en ontmoetingscafé voor families ineen. De winkel is vrolijk ingericht. Je vindt hier speciale cadeaus zoals open ended en gerecycled speelgoed. Liever in je pyjama winkelen? Ze hebben ook een webshop.

Een kidsconceptstore

De eigenaresse Dana staat achter de toonbank Deze Leidse van Frans-Roemeense komaf vertelt: “Een tijdje geleden werd ik met mijn businesspartner Amrit in contact gebracht, we hadden dezelfde ideeën voor een kidsconceptstore. Samen openden we afgelopen jaar een kinderwinkel met duurzaam speelgoed, in combinatie met een ontbijt- en lunchgedeelte. We ontvangen hier echt niet alleen moeders trouwens. Regelmatig loopt er hier een vader met kinderen naar binnen voor een kop koffie, thee of een gezonde maaltijd.”

Meer lezen en zien? Nét voordat het café openging mochten wij al langskomen:

Kleine Planeet

Nieuw! Familiecafé Kleine Planeet gaat bijna open en wij nemen alvast een kijkje

Goed nieuws voor papa's, mama's en kinderen natuurlijk. Leiden krijgt zijn allereerste kindercafé en...

Meer over Kleine Planeet ontdekken?

Kleine Planeet cafés

Gesloten09:00 - 18:00

Botermarkt 24 - 26 , Leiden

Bekijk meer:cafés

Selintoys

Beeld: indebuurt
Beeld: indebuurt
Beeld: indebuurt

Wil je een levensechte pop of poppenaccessoires cadeau geven? Dan ga je naar Selintoys, een speelgoedwinkel aan het Bevrijdingsplein. Naast de poppencollectie vind je er ook een breed assortiment aan houten speelgoed en treinbanen. Gooi je liever thuis je winkelmandje vol met cadeaus? Gebruik dan de webshop.

Unieke poppen

De Leidse eigenaresse Monique Privé spreken we bij de met speelgoed gevulde toonbank: “Al 17 jaar run ik samen met mijn man de speelgoedwinkel aan het Bevrijdingsplein. In Nederland zijn wij uniek met de grote voorraad aan levensechte poppen.”


Meer over v.o.f. Selintoys ontdekken?

v.o.f. Selintoys speelgoedwinkels

Gesloten10:00 - 17:30

Bevrijdingsplein 24, Leiden

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Bengels

Beeld: indebuurt
Beeld: indebuurt
Beeld: indebuurt

Voor een origineel kindercadeau ga je naar Bengels. Loop je van de Haarlemmerstraat naar de Burcht dan kom je langs het winkeltje aan de Oude Rijn. Je herkent het meteen, buiten staan verschillende kinderspullen uitgestald. Binnen staat het oude winkelpand propvol nieuw en tweedehands speelgoed. Je koopt er kleine cadeautjes voor een leuk prijsje, maar ook bijzondere collectorsitems. De winkel is niet supergroot, maar er is genoeg te zien. Als je lang blijft kijken, zie je steeds weer nieuw houten speelgoed, verkleedspullen, spelletjes, poppetjes of nachtlampjes.

Nieuw en tweedehands

De Leidse eigenaresse Karin Engels over de zaak: “Deze speelgoedwinkel heb ik ongeveer 25 jaar geleden zelf opgezet. Het leukste aan Bengels? Dat wij nieuw én tweedehands speelgoed aanbieden.”


Meer over Bengels – Speelgoed ontdekken?

Bengels – Speelgoed speelgoedwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Oude Rijn 36, Leiden

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Kinderwinkel Lilá

Beeld: indebuurt
Beeld: indebuurt
Beeld: indebuurt

Wandelend door het Pieterskwartier is het je vast weleens opgevallen, de klassieke etalage met megaveel speelgoed van Kinderwinkel Lilá. De zaak bestaat uit twee speelgoedwinkels: aan twee kanten van de Nieuwstraat vind je loopfietsjes, garages, poppenhuizen, blokkendozen en nog veel meer.

Beide winkels zijn niet supergroot, maar iedere wandje, kastje, hoekje en gaatje is gevuld met musthaves voor kinderen.

Speelgoed waar wat van leert

De Leidse eigenaresse Cia van Oerle over Lilá: “De speelgoedwinkel bestaat sinds 1981, al bijna 40 jaar. In de kinderwinkel vind je duurzaam speelgoed en speelgoed waar je echt wat van kunt leren. Wat andere speelgoedwinkels niet verkopen, ligt hier in de winkel. Denk aan loopwagens, hobbelpaarden of bijzondere kinderboeken die niet meer worden gemaakt en speelgoed voor verzamelaars.”


Meer over Kinderwinkel Lilá ontdekken?

Kinderwinkel Lilá speelgoedwinkels

Gesloten09:00 - 17:30

nieuwsteeg 16, Leiden

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Lees ook:

hartendief hoofdband

5 x vintage shoppen in Leiden

Een leuke outfit geeft je een goed gevoel. Gelukkig zijn er genoeg plekjes in Leiden waar je die kun...
Esmée Rodrigo

7 x leuke winkeltjes in Leiden volgens fashionblogger Esmée Rodrigo

In Leiden zijn genoeg winkeltjes waar je terecht kunt voor kleding, sieraden en leuke spulletjes voo...
zaailing

Van biologisch tot toko: 5 x niet-standaard supermarkten in Leiden

We doen het allemaal een paar keer per week: boodschappen. Een klusje waar je wel of geen zin in kun...

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen