Throwback Tuesday: fantastische beelden van Freddie Mercury op Leiden Centraal

Door Lotte van den Elsen 8 januari 2019

Afgelopen weekend werden de Golden Globes uitgereikt, waarbij de film Bohemian Rhapsody als grote winnaar uit de bus kwam. De dramafilm over Queen en diens leadzanger Freddie Mercury won twee belangrijke prijzen. Wist je dat Queen ook in Leiden is geweest? Wij vonden er superleuke beelden van!

Bohemian Rhapsody

De film Bohemian Rhapsody werd gisteren bekroond met een Golden Globe in de categorie ‘beste film’. Ook hoofdrolspeler Rami Malek ontving een beeldje en de titel ‘beste acteur’ voor zijn vertolking van Freddie Mercury. Mercury en de andere bandleden hebben meerdere malen onze sleutelstad bezocht.

Queen op Leiden Centraal

Na wat speurwerk vonden wij superleuke beelden uit 1984. Toen was de Britse rockband in Leiden en werden ze ontvangen op station Leiden Centraal. Daar werden de rocksterren uitgenodigd in de cabine van de machinist. Gitarist Brian May vindt het een droom die uitkomt. ”Als klein kind droom je ervan om treinen te besturen, niet om rockster te worden.” De mannen van Queen krijgen ter plekke ook nog een aantal Golden Record Awards uitgereikt.

Tekst gaat verder onder video 

Interviews

Maar dat is niet alles! Wij vonden ook deze leuke interviews met Mercury en de andere bandleden uit 1984. Volgens het onderschrift zijn deze opgenomen in de kleedkamers van de Groenoordhallen in Leiden.

Tekst gaat verder onder video

Optreden

In 1986 ging Queen voor het laatst op tournee. De band trad in juni van dat jaar ook op in Leiden, in de Groenoordhallen. Bekijk hieronder hun optreden:

Lees ook

Phil collins

6 x wereldsterren die een bezoek hebben gebracht aan Leiden

Elke dag zijn er wel toeristen in onze mooie sleutelstad te vinden. Maar wist je dat er ook wereldst...
wibi soerjadi leiden

10 BN’ers waarvan je niet wist dat ze uit Leiden kwamen

Ons mooie stadje is een kweekvijver voor talent. Wist je dat er heel veel BN'ers uit Leiden komen? D...