Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan L.V.V.S. Augustinus

Door Lotte van den Elsen 11 augustus 2019

Morgen – 15 augustus – begint de EL CID-week. In deze week leren aanstaande studenten van Leiden hun nieuwe stad kennen en mogen zij alvast van het studentenleven proeven. Voor sommige studenten hoort daar ook het kiezen van een vereniging bij. Daarom maakten wij een rondje langs de Leidse studentenverenigingen om meer over hen te weten te komen.

Vandaag spreken wij Annemijn, voorzitter van gezelligheidsvereniging Augustinus. Zij vertelt ons meer over zichzelf en over haar vereniging.

1. Kun je je even voorstellen?

”Mijn naam is Annemijn te Velde, ik ben 22 jaar en ik kom uit Rotterdam. Ik woon nu al een aantal jaar met veel plezier aan één van de mooiste grachten van Leiden. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties afgerond. Naast de vereniging en mijn werk, besteed ik mijn vrije tijd aan hockey en zet ik mij in voor Unicef.”

2. Kun je iets vertellen over de geschiedenis van jouw vereniging? 

”Augustinus is in 1893 opgericht. Toentertijd was er geen plek voor katholieke studenten om samen te komen, en daarom werd het een Rooms Katholieke studentenvereniging. Inmiddels hebben we dit christelijke karakter achter ons gelaten, en zijn we via een roerige geschiedenis (met verzet in de oorlog en een hippietijdperk) gegroeid naar één van de grootste verenigingen van Leiden, waar iedereen welkom is.”

3. Wat is de leukste/gekste traditie van jullie vereniging?

”Op elke vrijdag hebben wij, naast de twee borrels per week, een dixo met muziek. Als we die afsluiten in de vroege ochtend, draaien we altijd het nummer ‘Piano Man’ van Billy Joel met alle mensen die over zijn. Als je het vol weet te houden tot het einde van de dixo, mag je deze traditie meemaken!”

4. Welke activiteit moet élke student (lid of geen lid) in Leiden ooit gedaan hebben?

”Dat is 3 oktober vieren natuurlijk! Een stukje origineel Leiden wat je echt mee moet maken, waarin het studentenleven helemaal opgaat in het Leidse.”

5. Welk El Cid onderdeel mogen nieuwe studenten echt niet missen?

”Als je een goed overzicht van de grote verenigingen wilt, is op dinsdag van 19:00 tot 21:00 uur het Voorzittersdebat. Hierin ga ik met 4 andere voorzitters in debat over onze structuren, activiteiten en al dat soort onderwerpen. Dit debat is te bekijken in het Academiegebouw van de universiteit, of via een livestream op alle grote verenigingen zelf. ”

Beeld: Augustinus

Lees ook:

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan A.L.S.K.V. Levitas

Nog héél eventjes en de EL CID-week gaat van start. In deze week leren aanstaande studenten van Leid...

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan K.S.R.V. Njord

Volgende week - 15 augustus - begint de EL CID-week. In deze week leren aanstaande studenten van Lei...

Rondje langs de studentenverenigingen: 5 vragen aan V.S.L. Catena

It's happening, de EL CID-week staat weer voor de deur. In deze week leren aanstaande studenten van ...

Rondje langs de studentenverenigingen: 5 vragen aan A.S.V. Prometheus

Nog heel eventjes en dan begint de EL CID-week. In deze week leren aanstaande studenten van Leiden h...

Meer over

Studenten