Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan A.L.S.K.V. Levitas

Door Lotte van den Elsen 10 augustus 2019

Nog héél eventjes en de EL CID-week gaat van start. In deze week leren aanstaande studenten van Leiden hun nieuwe stad kennen en mogen zij alvast van het studentenleven proeven. Voor sommige studenten hoort daar ook het kiezen van een vereniging bij. Daarom maakten wij een rondje langs de Leidse studentenverenigingen om meer over hen te weten te komen.

Vandaag spreken wij Jorrit, voorzitter van kanovereniging Levitas. Hij vertelt ons meer over zichzelf en over zijn vereniging.

  1. Kun je je even voorstellen? 

”Ik ben Jorrit Bakker, 21 jaar en ik kom oorspronkelijk uit Almere. Op dit moment studeer ik Bio-Farmaceutische Wetenschappen hier in Leiden en ik heb het vanzelfsprekend erg naar mijn zin. Ik houd natuurlijk erg veel van kanoën, met name het kanopolo. Het is een combinatie tussen rugby, waterpolo en kanoën en ondanks dat het af en toe wel ruig kan zijn, is het een erg leuke sport. Daarnaast houd ik van muziek en bespeel ik de accordeon. Verder vind ik het altijd leuk om een spelletje te spelen; van Kolonisten van Catan tot kaarten, ik heb er eigenlijk altijd wel zin in.”

  1. Kun je iets vertellen over de geschiedenis van jouw vereniging? 

”Levitas bestaat sinds 1969 en we hebben ongeveer 130 leden.We zijn gevestigd op het Universiteit Watersport Centrum in Leiderdorp, samen met onze mede-watersportverenigingen de Blauwe Schuit, LSD en Asopos.  Dit jaar vieren wij ons 50-jarig bestaan, onze reünie is vorige maand geweest en wij kijken uit naar het Lustrumfeest!”

  1. Wat is de leukste/gekste traditie van jullie vereniging?

”We hebben een aantal tradities, bijvoorbeeld de wedstrijd genaamd de Hare & Hounds. Deze wedstrijd wordt elke drie weken gehouden. Het speciale hieraan is dat je de hem niet wint door als snelste de afstand te varen, maar door je tijd het beste in te schatten. Je mag zelf bepalen wanneer je start, zolang je exact om 18:45 uur terug bent. Degene die het dichtste bij de tijd zit, wint de wedstrijd. Verder hebben we ook nog wat leuke tradities de we een verrassing laten.”

  1. Welke activiteit moet élke student (lid of geen lid) in Leiden ooit gedaan hebben? 

”De activiteit die elke student ooit gedaan zou moeten hebben, is op eigen gemak varen door de Leidse grachten. Of dit nu in kano of in een gehuurd motorbootje is, Leiden is prachtig om vanaf het water te zien. Je ziet namelijk dingen die je vanaf de kant niet ziet. Daarnaast zijn de verschillende parkjes en de Hortus Botanicus mooie plekken om langs te varen.”

  1. Welk onderdeel van de EL CID mogen nieuwe studenten echt niet missen?

”Het is aan te raden om naar de verschillende informatiemarkten te gaan. Zo kun je elke vereniging leren kennen. Verder kun je bij ons tijdens de EL CID-week een stukje varen in de kano en bij het evenement Gouden Grachten kun je op een motorboot over de Leidse grachten varen. Een leuke manier om Leiden meteen vanaf het water te leren kennen.”

Beeld: Levitas

Lees ook:

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan K.S.R.V. Njord

Volgende week - 15 augustus - begint de EL CID-week. In deze week leren aanstaande studenten van Lei...

Rondje langs de studentenverenigingen: 5 vragen aan V.S.L. Catena

It's happening, de EL CID-week staat weer voor de deur. In deze week leren aanstaande studenten van ...

Rondje langs de studentenverenigingen: 5 vragen aan A.S.V. Prometheus

Nog heel eventjes en dan begint de EL CID-week. In deze week leren aanstaande studenten van Leiden h...

Rondje langs de studentenverenigingen: 5 vragen aan De Blauwe Schuit

Ja ja, de EL CID-week staat weer voor de deur. In deze week leren aanstaande studenten van Leiden hu...

Meer over

Sport Studenten