Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Party time! 7 x herkenbare situaties op een Leids huisfeestje

Door Amber Bakker 22 januari 2020

Drankspelletjes, muziek en gezelligheid: een huisfeest in de sleutelstad. Misschien heb je er weleens eentje zelf gegeven of ben je gewoon altijd langsgegaan bij een feestje van een ander? Hoe het ook zit, de volgende 7 situaties zijn vast superherkenbaar.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Inkopen doen

Hier begint de voorpret al. Met een paar vrienden of alleen naar Dirk Langegracht. De taak? Zo goedkoop mogelijk inslaan. De winkelwagentjes hebben alleen wel een slot. In de winkel kun je gewoon rondlopen. Maar als je met het karretje mee naar huis neemt springt hij op de klem. Dan moet je halverwege de wagen optillen. Een auto in de garage zetten is trouwens nog makkelijker.

Barry Badpak door de speakers

el cid barry badpak
Beeld: indebuurt Leiden/Simone Both

Er komen veel verschillende mensen, dus veel verschillende soorten muziek. Gelukkig is er één zanger in Leiden waarvan iedereen de liedjes mee kan blèren; Barry Badpak. Kamelenteen, Broodje van Kootje en de Grasmaaier, alles galmt door de speaker. Na dit foute uurtje kan er wel weer wat anders aan hoor.

Wie gaat naar McDonald’s Beestenmarkt?

Het moment dat iedereen even chagrijnig wordt en een inkakker heeft: de honger komt opzetten. Tijd om eten te halen. Niemand wil natuurlijk het vette huisfeest verlaten, om met een enorme bestelling naar de McDonald’s Beestenmarkt te gaan. Steen, papier, schaar, muntje opgooien of getal onder de tien, allemaal opties om uit te vechten wie de pineut is. Als die hamburgers er maar komen.

Nieuwe mensen ontmoeten

Nieuwe mensen leren kennen kun je makkelijk of moeilijk vinden. Op een huisfeest zullen er namelijk veel mensen rondlopen die je nog nooit hebt gezien. Tijd om te netwerken, of te verstoppen. Oké gewoon een gezellig gesprek voeren kan ook. Misschien ontmoet je wel een nieuwe lover.

Als je voor overlast zorgt, kun je klachten verwachten.

Je kunt briefjes in brievenbussen doen, je nummer bij ze achterlaten, maar niks zal helpen. Klachten komen er altijd. Leiden mag dan wel een studentenstad zijn, niet iedereen heeft zin in feestjes tot vroeg in de ochtend. Zorg dat je wel een beetje rekening met de buurtjes houdt of bied ze een hotelovernachting aan. Als ze de politie bellen, is je feestje namelijk snel over.

De koelkast is te vroeg leeg

De nachtmerrie van elk huisfeest: de koelkast is te vroeg leeg! Wat ga je dan doen? Je zou iedereen weg kunnen sturen en naar bed kunnen gaan. Maar dat doen Leidse feestgangers niet. Hup Thuisbezorgd.nl openen en een bestelling plaatsen.

Gasten moeten blijven slapen

Het feestje loopt ten einde, maar dan komen een paar vrienden met een verrassing: er rijden geen treinen meer. Er zit maar één ding op: Pyjama Party! Jouw vrienden hoeven zich geen zorgen te maken. Pomp de luchtbedden maar op of zoek een bank uit. Iedereen is zo moe dat ze al lang blij zijn met een paar centimeter ligruimte. Wat was dit een goed feestje.

Lees ook:

Edith Schippers Quintus

Wist je dat? 7 x deze BN’ers hebben bij een Leidse studentenvereniging gezeten

Veel bekende Nederlanders hebben gestudeerd in onze mooie sleutelstad. Maar wisten jullie dat een aa...

7 x zo herken je leden van een Leidse studentenvereniging

Minerva, Augustinus, Quintus: aan studentenverenigingen in Leiden geen gebrek. Wanneer je door de sl...
broodje

7 x types die je tegenkomt tijdens je nachtelijke snack in Leiden

Heb jij ook altijd honger na een nachtje dansen in de Next of de Nobel? Daar is maar één oplossing v...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Studenten