Leuk! 7 studentenverenigingen die je (waarschijnlijk) nog niet kent

Eens even aandacht voor iets anders dan de grote vijf, Leiden heeft namelijk nog veel meer leuke studentenverenigingen! Wij zetten er zeven op een rij.

Duivelsei

Ben jij gek gezelschapspelletjes? Dan is Het Duivelsei misschien wel iets voor jou! Dit is namelijk een vereniging voor alle liefhebbers van bord- en kaartspellen. Denk aan Kolonisten, Weerwolven, Dungeons and Dragons, of gewoon het ouderwetse Monopoly!
Het Duivelsei bestaat sinds 1994. Kenmerkend voor de vereniging zijn de tweejaarlijkse Humans versus Zombies dagen. Dan tovert de spelletjesvereniging Leiden om tot een apocalyptisch zombieparadijs. Meer weten over Duivelsei? Kijk hier!

Plankenkoorts

Nee, plankenkoorts is geen belangenvereniging voor mensen met faalangst. Het is een surfvereniging! En behalve studenten uit Leiden, zitten hier ook Delftenaren bij. De vereniging bestaat sinds 1981. Ben jij een echte surfdude of -dudette, of wil je dat worden? Kijk dan hier.

Sleutelstam

Leiden heeft ook een scoutingvereniging voor studenten, hoe leuk! De vereniging heet Sleutelstam en bestaat sinds 2017. Binnen Sleutelstam worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals levend monopoly, kanotochten en escape rooms. Door het land zijn meerdere scoutingverenigingen voor studenten, die af en toe ook gezamenlijk dingen ondernemen. Hier lees je meer over Sleutelstam.

Prometheus

Prometheus is de culturele vereniging van Leiden. De vereniging werkt met verschillende ‘gilden’ (subgroepjes) voor leden met dezelfde interesses. Zo is er bijvoorbeeld een poëziegilde, een museumgilde en een schrijfgilde. Maar ook een chocoladegilde, een Disneygilde en zelfs een Ikeagilde. Voor ieder wat wils dus! Lees hier meer over Prometheus.

Leidance

Leidance is een vrij jonge, maar snel groeiende vereniging. Zoals je uit de naam wel af kunt Leiden, is deze vereniging voor iedereen die van dansen houdt. De focus ligt vooral op partnerdansen zoals ballroom en salsa. Leuk om te weten: deze vereniging is ook populair bij internationale studenten, ongeveer één derde van de leden is buitenlands.

Aquamania

De meeste studenten zwemmen in tentamens en deadlines, maar er zijn er ook die van zwemmen hun hobby hebben gemaakt. Deze studenten vind je bij zwem- en waterpolovereniging Aquamania. De vereniging bestaat sinds 1992. Lees hier meer over deze club.

Leiden Debating Union

Voor wie voortaan elke discussie met zijn vriend(in), ouders of docent wil winnen: join the Leiden Debating Union. Deze debatvereniging organiseert twee debatavonden per week. De voertaal is Engels, alhoewel de meeste studenten (ook) Nederlands spreken. Meer weten? Kijk even hier.

Voor een volledige lijst van de studentenverenigingen in Leiden kun je kijken op dit overzicht van Universiteit Leiden .

Meer in deze categorie

Studenten

Ga naar “Nieuwsoverzicht: dit speelde er deze week in Leiden (17 – 24 sep)”

Nieuwsoverzicht: dit speelde er deze week in Leiden (17 – 24 sep)

Ga naar “5 x eerstejaarsstudenten die je tegenkomt op de universiteit”

5 x eerstejaarsstudenten die je tegenkomt op de universiteit

faculteiten Leiden
Ga naar “Nieuwsoverzicht: dit gebeurde er deze week in Leiden (13 – 20 aug)”

Nieuwsoverzicht: dit gebeurde er deze week in Leiden (13 – 20 aug)

Academiegebouw

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Pantoffels 36/37 t/m 40/41 € 19,99”

Pantoffels 36/37 t/m 40/41 € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Palmolive douche 250 ml van € 18,48 voor € 5”

Palmolive douche 250 ml van € 18,48 voor € 5

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Badkamer adviseur”

Badkamer adviseur

 • Sanidirect Leiderdorp B.V.
 • Fulltime
Vacature SaniVacature Sani

Topper

Ga naar “Junior Elektromonteur”

Junior Elektromonteur

 • RECO
 • Fulltime
Junior-Elektromonteur-BuitendienstJunior-Elektromonteur-Buitendienst

Topper

Agenda

Ga naar “Herfstnaaidagen voor kids en tieners”

Herfstnaaidagen voor kids en tieners

 • Atelier Kleurstof
 • 26 oktober 2022

Topper