5 x eerstejaarsstudenten die je tegenkomt op de universiteit

Eerstejaars, groentjes, sjaarzen, feuten… Er zijn een hoop (al dan niet beledigende) termen voor. De eerstejaarsstudent, dat is waar we het over hebben. Welke types kom je tegen in Leiden?

De voorbeeldige student

Die hand-out die jij nergens kon vinden? Geen probleem, deze student had voor de zekerheid een extra kopietje gemaakt. Dat boek dat je vergeten bent te kopen? Alsjeblieft, deze student heeft al een samenvatting gemaakt. Dat essay dat je moet schrijven? Deze student heeft het al af en ingeleverd. De voorbeeldige student is misschien niet goed voor je zelfvertrouwen, maar hij of zij houdt je wel scherp. Deze slimme eerstejaars is als een boyscout: always prepared.

Het feestnummer

Als feesten een studie was, dan had deze student zijn/ haar propedeuse al binnen. Die ging voor een minor in adten en een master in doorhalen. Deze eerstejaars is meer bezig met socializen, kroeghoppen en afterparty’s crashen dan studeren. Heb je nog geen plannen dit weekend? Dan weet deze persoon altijd raad. Maar lieve student, onthoud: balance is key!

De verdwijnact

Je kwam hem of haar tegen tijdens de introductieweek. Je hebt het fantastisch gehad samen. Elkaar door en door leren kennen, plannen voor jullie komende studietijd gemaakt. Je weet het zeker: dit wordt jouw bff. Je hebt zelfs al inside jokes! Tijdens het eerste college ga je natuurlijk naast elkaar zitten. En daarna? Daarna wacht je naast je lege stoel. Deze persoon komt nooit meer terug en je zult hem of haar ook nooit meer zien. Jep, Je hebt te maken gehad met een verdwijnact.

De herkanser

Deze eerstejaars mag dan wel een eerstejaars zijn binnen deze studie, het is zeker niet de eerste keer dat hij of zij in de collegebanken zit. Deze persoon switcht vaker van studie dan Dré Hazes van vriendin. Wel handig: deze persoon weet in elk geval alles over het universiteitsleven en met hem of haar in de buurt zal je niet snel verdwalen in de stad.

De overvolle emmer

Deze persoon is eigenlijk één gebroken potloodpunt verwijderd van een burn-out. Al voor de studie is begonnen loopt hij of zij over van de stress. Dat tentamen over zes weken? Deze student ligt er al wakker van. De presentatie die jullie eind dit semester moeten geven? Deze persoon zit er nu al van te bibberen. Deze student heeft zijn eindexamenspanning helemaal mee verhuisd naar zijn of haar studententijd. Niet doen hoor! Studeren is spannend, maar je mag ook best genieten. Nogmaals: balance is key!

Meer in deze categorie

Studenten

Ga naar “Nieuws: discussie over schilderij, uitbreiding station en meer (12 – 19 nov)”

Nieuws: discussie over schilderij, uitbreiding station en meer (12 – 19 nov)

Ga naar “Leiden in het nieuws: wat is er aan de hand met dit schilderij?”

Leiden in het nieuws: wat is er aan de hand met dit schilderij?

Ga naar “Overzicht: hotspotalert, hoogleraar in het nieuws en meer (22 – 29 okt)”

Overzicht: hotspotalert, hoogleraar in het nieuws en meer (22 – 29 okt)

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Remia saus van € 2,05 voor € 0,99”

Remia saus van € 2,05 voor € 0,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Lattenwand walnoot van € 84,70 voor € 64,37”

Lattenwand walnoot van € 84,70 voor € 64,37

  • GAMMA
  • Geldig t/m 4 december 2022