Volleybal is hartstikke populair bij Leidse studenten: ‘We groeien zelfs’

Aangeboden door Verkiezing Club van het Jaar

SKC Studentenvolleybal
Ioa van den Bos, voorzitter bij SKC Studentenvolleybal

Clubs en verenigingen zijn onwijs belangrijk voor Leiden. Maar het is geen verrassing dat het afgelopen jaar vrij pittig voor ze is geweest. SKC Studentenvolleybal laat het er niet bij zitten en bedacht creatieve oplossingen om tóch aan volleybal of andere activiteiten te doen.

Ioa van den Bos is de voorzitter bij SKC Studentenvolleybal. Ioa vertelt: “SKC is een sportvereniging met 24 teams: 15 dames- en 9 herenteams en rond de 300 leden. Wij sporten in het Universitair Sportcentrum (USC). We hebben een breed aanbod qua niveau; van beginners tot sporters met veel ervaring.”

Clubgevoel vasthouden

Naast volleyballen neemt SKC ook andere initiatieven. “In een normaal jaar hebben we borrels, feesten, clinics, toernooien en evenementen (zoals een broertjes- en zusjestoernooi (met familieleden) of een oliebollentoernooi). We hebben ook een stamkroeg. Na wedstrijden zijn we regelmatig in Café de Keyzer te vinden.” Veel activiteiten kunnen op dit moment niet doorgaan. Om het clubgevoel vast te houden in deze lastige periode, houdt SKC binding met de leden en met clubs uit de buurt door online activiteiten en buitensport.

Van samenkomen naar digitaal

SKC houdt altijd rekening met alle maatregelen. “Die veranderen steeds”, vertelt Ioa. “Daarom zoeken we iedere keer uit wat we wel en niet kunnen doen. We bieden onze leden zoveel mogelijk aan, zonder verplichtingen. Sinds een maand kunnen we weer buiten spelen op het beachvolleybalveld zonder beperkingen qua aantal. Wel met een leeftijdsbeperking tot en met 26 jaar. Na het sporten mogen we niet blijven hangen om na te praten, dus qua sociale activiteiten proberen we online evenementen te bedenken. Zo organiseren we een online (taarten-)bakavond, pubquiz of een uur met het bestuur (zodat we toch zichtbaar zijn toen we dicht waren). De belangrijkste updates over de club ontvangt iedereen door onze nieuwsbrief.”

(Lees verder onder de foto)

SKC Studentenvolleybal
Buiten beachvolleyballen kan wel op dit moment (Foto: SKC Studentenvolleybal)

Partijen in de buurt steunen

“Onze activiteitencommissie komt met superveel initiatieven. Zo konden we op Valentijnsdag rozen naar elkaar sturen. Alle opbrengsten gingen naar het Oranje Fonds. Als bestuur hebben we mondkapjes laten drukken met het logo van SKC. Alles wat we over hadden, verkochten we voor het goede doel (Nationaal Ouderenfonds). Daarnaast helpen we onze sponsor Café de Keyzer. Bijvoorbeeld met de bierproeverij die we voor de leden organiseerden: alle deelnemers konden hiervoor een bierpakket bij het café bestellen.”

Gezamenlijke activiteiten

Mede door alle activiteiten heeft de volleybalvereniging geen zorgen over de financiële gezondheid van de club. “In principe draaien we op contributie van de leden”, legt Ioa uit. “We hebben veel actieve leden. Gelukkig hebben wij nog geen terugval in aantallen. Afgelopen zomer zijn er zelfs nog leden bijgekomen. Naast de activiteiten met onze eigen vereniging, organiseerden we een pubquiz met twee andere studentensportvereningen: Qravel (tennis) en Thor (hockey). Net als wij spelen deze verenigingen ook bij USC.”

Nomineer jouw club voor Verkiezing Club van het Jaar

Toffe initiatieven zoals die van SKC Studentenvolleybal moeten worden gesteund. Daarom wordt de Verkiezing Club van het Jaar georganiseerd. Dit is onderdeel van Rabo ClubSupport. Hiermee willen Rabobank, NOC*NSF, AD.nl, Kunstbende en LKCA clubs en verenigingen een welverdiend podium geven. Want na het afgelopen jaar kunnen ze wel wat support gebruiken!

Je kunt jouw vereniging hiervoor aanmelden. Ga vóór 5 mei naar clubvanhetjaar.nl en nomineer jouw club of vereniging. Iedereen mag meedoen: of je nu bij een voetbalclub zit of een theatergroep. Vervolgens is het zaak om tussen 19 april en 24 mei zoveel mogelijk stemmen te werven. Op 26 mei worden de winnaars per gemeente en provincie bekendgemaakt. Op 9 juni is er een feestelijke award uitreiking en wordt ook bekend welke sport- en cultuurvereniging Club van het Jaar 2021 zijn geworden.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Meer in deze categorie

Sport

Ga naar “Overzicht: dit was het nieuws in Leiden (5 – 12 nov)”

Overzicht: dit was het nieuws in Leiden (5 – 12 nov)

Ga naar “Voor de voetbalfans: Leiden krijgt binnenkort een Oranjehuis”

Voor de voetbalfans: Leiden krijgt binnenkort een Oranjehuis

Koningsdag oranje feest
Ga naar “Wie wordt amateurscheidsrechter van het jaar: stem nu op jouw favoriete Leidenaar”

Wie wordt amateurscheidsrechter van het jaar: stem nu op jouw favoriete Leidenaar

Aangeboden door ARAG

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99”

Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lattenwand walnoot van € 84,70 voor € 64,37”

Lattenwand walnoot van € 84,70 voor € 64,37

  • GAMMA
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Chocomel van € 2,89 voor € 0,89”

Chocomel van € 2,89 voor € 0,89

  • Dirk
  • Geldig t/m 6 december 2022