Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van buikdansen tot onderwaterhockey: 7 x aparte sporten in Leiden

Door Amber Bakker 27 januari 2020

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Veel mensen hebben als goed voornemen om meer te gaan sporten. Behoor jij bij deze sportieve groep, maar wil je niet cliché naar de sportschool? Dat hoeft niet. Wij zochten bijzondere sporten die je in Leiden kunt doen.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Paaldansen

Word jij niet snel duizelig en wil je op een bijzondere manier leren dansen? Dan is dit misschien iets voor jou. Aan de Vrouwenweg vind je Paaldansschool Leiden. Eigenaresse Angelique van Rijn heeft deze school opgezet vanuit haar grote passie voor de paaldanssport.

De lessen zijn ingedeeld naar verschil in niveau. Van beginner tot gevorderde: iedereen kan meedoen. Kost dat? Voor een rittenkaart van acht lessen betaal je €100,-. Er zijn ook verschillende maandelijkse abonnementen. Hier vind je de prijzen.


Meer over Paaldansschool Leiden ontdekken?

Paaldansschool Leiden dansscholen

Vrouwenweg 53, Leiden

Bekijk meer:dansscholen

Buikdansen

Dans jij altijd voor de spiegel mee op muziek van Beyoncé of Shakira? Show your moves tijdens de buikdanslessen van het USC. Let op! Voor deze cursus moet je in het bezit zijn van een sportjaarkaart bij dit sportcentrum, verder kost het je niks extra’s. Inschrijven kan hier.


Meer over Universitair Sportcentrum Leiden ontdekken?

Universitair Sportcentrum Leiden sportscholen

Gesloten09:00 - 17:30

Einsteinweg 6, Leiden

Bekijk meer:sportscholen

Onderwaterhockey

Een nieuwe sport die op de bodem van een zwembad door twee teams van zes spelers wordt gespeeld: onderwaterhockey. Leidse Onderwatersport Vereniging Calypso organiseert dit leuke spel op woensdagavond in zwembad De Zijl. Hier vind je meer informatie over het spel en hoe je mee kunt doen. Pak je duikbril en badmuts maar vast uit de kast!


Meer over Zwembad De Zijl ontdekken?

Zwembad De Zijl zwembaden

Gesloten10:00 - 16:00

Paramaribostraat 66, Leiden

Bekijk meer:zwembaden

Boulderen

Voor alle avonturiers onder ons is er Boulderhal Kunststof, aan de Rooseveltstraat. Het verschil met een normale klimmuur? Je zit niet aan touwen vast, maar er liggen valmatten. Je kunt al vanaf €8,50 de hele dag het aapje uithangen. Naast losse entree kun je ook rittenkaarten kopen of zelfs een maandelijks lidmaatschap afsluiten. Tijd om je flexibiliteit en coördinatie te testen.


Meer over Boulderhal Kunststof ontdekken?

Boulderhal Kunststof sport en bewegen

Geopend10:00 - 22:00

Rooseveltstraat 49 e, Leiden

Bekijk meer:sport en bewegen

Kids Gladiator Bootcamp

Tussen al die grote mensen sporten, mogen we de kleintjes natuurlijk niet vergeten. In Leiden is er een bootcamp speciaal voor kinderen: Kids Gladiator Bootcamp. Kinderen gaan buiten lekker rennen en spelen. Kost dat? Zes bootcamps kosten €30,-. Waar vindt dit plaats? Maandag van 16.15 tot 17.00 uur op de parkeerplaats voor basisschool De Vos op de Multatulilaan. Bekijk de website voor meer informatie.

Aquaboarden

Een intensieve workout in zwembad De Zijl waarbij je het hele lichaam traint. Je staat op een mat die door de bewegingen van het water het nodige vraagt van je balans en coördinatie. Verschillende oefeningen komen aan bod: squats, burpees, crunches, planken. De les is vrij heftig, gelukkig duurt het maar een half uur. Meer informatie kun je hier lezen.

Sporten onder stroom

Net buiten de sleutelstad, aan de overkant van de Spanjaardsbrug, vind je Bodytec Leiderdorp. Tijdens de training worden door middel van elektrische impulsen de spieren in het gehele lichaam gestimuleerd om aan te spannen. Twintig minuten trainen, staat gelijk aan drie uur in de sportschool. Kijk dat scheelt! Keer een proeflesje doen? Inschrijven kan hier.

Lees ook:

Tennisbaan Leiden Zuid-West

7 x losgaan op de tennisbaan in Leiden

De dagen worden weer langer en voor je het weet gaat het voorjaar van start. Tijd om weer lekker bui...
goedkoop sporten

Wáát! Gratis sporten in Leiden tot 1 maart 2020 overal waar je maar wilt

Wil jij lekker meer gaan sporten in het nieuwe jaar? In Leiden hebben we iets heel tofs voor je gesp...
Sporten

Bewegen met lekker weer: 5 x sporten in de buitenlucht in Leiden

Wanneer het buiten heerlijk weer is, heb je natuurlijk geen zin om binnen te sporten. Nee, je wilt j...

 

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente Sport