Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sportievelingen opgelet: je kunt meedoen aan de Online Leiden Marathon

Door Lidwien Arndt 3 april 2020

Het coronavirus en de maatregelen daaromheen gooiden roet in het eten van de dertigste editie van de Leiden Marathon. Maar, zo blijkt maar weer, gekke tijden zorgen voor een flinke dosis creativiteit. En dus ging de organisatie van de marathon niet bij de pakken neerzitten, maar zorgde voor een alternatief: de Online Leiden Marathon. Zo kan er toch worden gerend op 10 mei, maar dan alleen, met een app en iéts minder kilometers. 

Voorzitter Tjeerd Scheffer: “Minister-president Rutte gaf aan dat een luchtje scheppen mag. Daarom biedt de Online Leiden Marathon alleen een afstand van 10 kilometer aan en niet de hele of halve marathon. Dat is geen ‘luchtje scheppen’ meer.”

Dit moet je doen

Dit is hoe het werkt: je meldt je aan via www.marathon.nl. Daarna krijg je een app en een code waarmee je toegang krijgt tot de start. Kosten? €1,95, een schappelijk bedrag waarmee de organisatie de app-makers kan betalen.

De dag zelf

Je start op zondag 10 mei tussen 10.00 en 12.00 uur. Waar je loopt, mag je helemaal zelf bepalen. In Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest.. het maakt niet uit. “De organisatie geeft wel mee: loop alleen en houd afstand.”

Digitaal certificaat

De app houdt tijdens het lopen je kilometertijden bij en na het ‘virtueel finishen’ word je automatisch opgenomen in het klassement. Je krijgt zelfs nog een digitaal certificaat!

November 2020

Wacht je liever op de fysieke editie van de Leiden Marathon? Houd dan zaterdag 21 en zondag 22 november vrij in je agenda. De organisatie is druk bezig om de races naar die dagen te verplaatsen.

Lees ook:

Power pauze: met deze originele workouts blijf jij thuis superfit

We zitten meer thuis dan we zouden willen en zowel de sportschool als je sportvereniging zijn geslot...
Leiden Centraal

Leiden Centraal: foto’s van een leeg station

Op een plek wat in een tijd zonder coronamaatregelen één van de drukste plekken in Leiden is, vind j...
leiden sleutelstad nieuwe rijn uitzicht

Leidenaren helpen Leidenaren: 5 x hartverwarmende initiatieven

Veel Leidenaren steken de handen uit de mouwen om een ander te helpen of een hart onder de riem te s...

Meer over

Nieuws Sport