De Leidse Reddingsbrigade krijgt helpende hand: ‘Vooral voor de kinderen is het een hele verbetering’

Aangeboden door Rabo ClubSupport

Leidse Reddingsbrigade
Beeld: indebuurt Leiden

Clubs en verenigingen in Leiden zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekkenwaar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. De Leidse Reddingsbrigade was één van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren in kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Zo ook de Leidse reddingsbrigade. Deze club leert Leidenaren, jong en oud, zich als een vis in het water te voelen en anderen te helpen. Je kunt er je A, B of C halen, maar ook een lifesaver- of lifeguarddiploma. Leden met zo’n laatste diploma helpen weer bij Leidse events als de Peurbakkentocht, daar heb je ze vast weleens rond zien dobberen. “Door de bijdrage van Rabobank ClubSupport konden we 94 snorkelsets kopen”, vertelt penningmeester Jeffrey. “De kinderen zijn er superblij mee. Een bril maakt de eerste keer ‘door het diepe gat zwemmen’ een stuk minder eng omdat je je ogen gewoon open kunt houden. Flippers helpen weer bij het goed aanleren van zwemtechnieken als borstcrawl en rugcrawl.”

Gemiddeld tien reddingen per jaar

Dat het belangrijk is om goed te leren zwemmen in een ‘waterstad’ als Leiden, staat natuurlijk als een paal boven… water. “En goed materiaal helpt daarbij. We willen ervoor zorgen dat de kinderen het zó leuk vinden dat ze langer doorgaan met zwemmen dan hun A, B en C. Daarna kun je beginnen met de technieken van het reddingszwemmen. Eerst is die basis nodig.” Wist je dat de Leidse Reddingsbrigade gemiddeld tien reddingen per jaar in de Leidse grachten, singels en de plassen in omgeving uitvoert? Jeffrey: “Dat verschilt van motorpech en een ‘sleepje’ naar de kant, tot echt slachtoffers uit het water halen en het verlenen van eerste hulp.”

(Lees verder onder de foto’s)

Er kan nog veel meer

Je leest het: met de hulp van Rabo ClubSupport kunnen kids met beter materiaal leren zwemmen en daar hebben we (over een paar jaar, vooruit) in heel Leiden profijt van!

Maar, met hulp van de bank kan er nog veel meer, voor veel meer clubs! Denk aan: het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.

Meer in deze categorie

Sport

Ga naar “KLM Urban Trail komt naar Leiden: dit weten we al”

KLM Urban Trail komt naar Leiden: dit weten we al

Ga naar “Leiden ontdekken op de fiets: hier wil je langs”

Leiden ontdekken op de fiets: hier wil je langs

Aangeboden door Cortina

Ga naar “We praten je bij! Deze nieuwtjes speelden afgelopen week in Leiden… (4 – 11 feb)”

We praten je bij! Deze nieuwtjes speelden afgelopen week in Leiden… (4 – 11 feb)

haarlemmerstraat leiden

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “katoenen menstruatieslip van € 15 voor € 10”

katoenen menstruatieslip van € 15 voor € 10

 • HEMA
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Kies & Mix € 12,87”

Kies & Mix € 12,87

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Havaianas € 14,99”

Havaianas € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “WALKX Instappers € 12,99”

WALKX Instappers € 12,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Ariel, Dreft & Lenor van € 24,37 voor € 10”

Ariel, Dreft & Lenor van € 24,37 voor € 10

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Agenda

Ga naar “Nationale Archeologiedagen”

Nationale Archeologiedagen

 • Van 16 jun t/m 18 jun
doelenpoort Leidendoelenpoort Leiden
Ga naar “De Buurtcamping”

De Buurtcamping

 • Van 14 jul t/m 14 okt
Ga naar “Buitenspeeldag 2023”

Buitenspeeldag 2023

 • 14 juni 2023
Ga naar “Wijn Festijn”

Wijn Festijn

 • T/m 15 sep
wijn
Ga naar “Foodtruck Festival RRRollend”

Foodtruck Festival RRRollend

 • Van 15 sep t/m 17 sep