Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gerard (73) doet al 30 jaar aan hardlopen: ‘Het was een bijzondere wedstrijd zo via de app’

Aangeboden door NN Running Day 14 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Leiden? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Leidenaar Gerard deed ook mee: ‘Er waren supergrappige momenten bij.’

Gerard is dertig jaar geleden al gestart met hardlopen. Hij werd in die tijd uitgedaagd door collega’s om met een cityloop mee te doen. “Ik train iedere zondag in mijn eentje met lekkere muziek op, ik doe dan vaak een duurloop van tien of elf kilometer. Ik vind het superfijn om te sporten en om mijn conditie en gezondheid op peil te houden. Om het lopen aantrekkelijker te maken vind ik het leuk om aan wedstrijden mee te doen. En om iemand voor een wedstijd uit te dagen, dát vind ik eigenlijk het allerleukste.”

Maastrichts Mooiste

Afgelopen zondag liep Gerard de tien kilometer van ‘Maastrichts Mooiste’, maar dan via de app van NN Running Day in Leiden. Gerard: “Van de loopwedstrijden die je kon kiezen, was dit degene die ik al kende. De echte wedstrijd had ik al een aantal keer gelopen, samen met mijn broer die in Limburg woont.”

“Er werd echt afgeteld en een startschot gegeven.”

Aftellen en go!

Gerard bij Leiden Marathon (dit jaar was afgelast) Beeld: Gerard

Dit hardloopevent in Leiden liep Gerard samen met zijn vrouw. Ze startten de route bij de atletiekbaan. Gerard: “Het was wel een bijzondere ervaring om dat via de app te doen. We stonden met z’n tweeën in de stromende regen bij de atletiekbaan met het geluid van de loop in Maastricht in onze oortjes. Er werd echt afgeteld en een startschot gegeven. Daarna kreeg je bij iedere kilometer een melding van je tussentijd. Tussendoor kreeg je ook te horen waar je liep.”

“Onderweg stonden mensen aan te moedigen en bandjes te spelen”, vertelt Gerard. “Alsof je daadwerkelijk over de Servaasbrug liep en over de Maasboulevard.”

Een ‘zware’ klim

“Er was ook een hele lachwekkende ervaring bij! Toen we in de Merenwijk liepen werd namelijk aangekondigd dat de zware klim van de Zonneberg in Maastricht ging beginnen. En dat terwijl mijn vrouw en ik op een heerlijk vlak parcours langs de golfbaan liepen met uitzicht op het Joppe”, vertelt Gerard lachend.

Herrie bij de finish

De finish had ook de juiste wedstrijdbelevening voor Gerard: “Als laatste hoor je een heleboel herrie en veel gejuich omdat je de finish op de Markt nadert. Het maakte de beleving erg spectaculair, omdat we het gevoel hadden dat we werden aangemoedigd zoals bij de echte wedstrijd in Maastricht. Maar, in werkelijkheid liepen we op dat moment in Leiden en finishten dus in de Leidse Hout.”

Ook meedoen?

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

NN Running Day

Gesloten09:00 - 18:00

Lees ook:

NN Running Day Alison Torrance

Alison is gek op hardlopen: ‘Dit zijn mijn favoriete routes in Leiden’

Er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaar. Ook onze eigen Leiden Marathon of Leidse S...