Fietsers opgelet! De Joop Zoetemelk Classic komt er weer aan

Door Carin van der Meij 5 maart 2018

Schrik jij niet van fietsafstanden van 50 of 100 kilometer? Dan hebben wij een mooi evenement voor jou gevonden: de Joop Zoetemelk Classic. Inderdaad, vernoemd naar de oud-wielrenner. Sterker nog, hij is er zelf ook bij!

Joop Zoetemelk Classic

Wat is nu precies de Joop Zoetemelk Classic? Het is een fietsevenement georganiseerd door de Leidse Ren- en Toervereniging Swift. Dit jaar is het de twaalfde editie. Toerfietsers kunnen kiezen uit vier routes met verschillende afstanden: 50, 75, 100 of 150 kilometer. Alle routes starten en eindigen in Leiden en gaan door het Groene Hart. En wat extra leuk is: dit zijn ook de routes waarop Joop trainde in zijn juniorentijd bij Swift. Tussendoor zijn er stops waar je even iets kunt eten en drinken. Uiteraard is Joop ook van de partij, hij zal het startschot geven en vervolgens zelf ook de fiets opstappen.

Praktische informatie

Dit jaar wordt het evenement georganiseerd op zaterdag 17 maart. Alle routes starten in de ochtend. Wil je meefietsen? Dan moet je je voor 11 maart online inschrijven. Er is plek voor 5500 deelnemers, dus wees er snel bij. Meefietsen kost €12,50. Meer informatie over precieze tijden en inschrijvingen lees je hier.

Ben je meer fan van hardlopen? Check hieronder de hardloopevenementen die jij kunt bezoeken dit jaar.

hardlopen leiden

5 x leuke hardloopevenementen in Leiden in 2018

Nieuwjaarsloop via GIPHY Een goed begin is het halve werk! Je kunt aanstaande zondag -7 januar...

 

Meer over

Doen Sport